Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti açıkladı! Kademeli emeklilik ve staj çıraklık konusu

Türkiye’de bugün TGRT Haber

Türkiye’de bugün TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik canlı yayında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e önemli bir soru sordu.

Atik sorduğu soruda, “Son günlerde sosyal medya üzerinde kademeli emeklilik ve staj mağdurları çokça gündem oluyor. Bu konuda bir çalışmanız var mı?” ifadelerini kullandı.

KADEMELİ EMEKLİLİK / STAJ VE ÇIRAKLIK

Güler bu soruya şu şekilde cevap verdi:

“Bizim tabi yasal mevzuzat açısından meclisimizde gündemimizde olan bir konu yok. Şu anda mevcut yaklaşık 1,5 – 2 aydır çalıştığımız Ticaret Bakanlığı ile ilgili bir kanun var.  Kripto varlıklarla ilgili düzenleme var. Önümüzdeki dönemde Milli Savunma Bakanlığı’nın ihtiyaçları ile ilgili teşkilat kanunda bir düzenleme var. Bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz.

Ama ilerleyen zamanlarda gerek emeklilere ilgili, gerek diğer ihtiyaç sahiplerine yönelik, dar gelirlilere yönelik bir destek paketi var. Aile Bakanlığı’nın çalışmaları var. İhtiyaç sahipleri, emekliler için bir çalışma paketi var. Sadece emekliler değil, düşük gelirlilere, hane geliri düşük olanlar için bir destek paketi var”

 KADEMELİ EMEKLİLİK VE STAJ ÇIRALIK DÜZENLEMESİ GELECEK Mİ?

AK Parti kanadından yapılan bu açıklamalar sonrasında ise yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği araştırılıyor. Yakın zamanda yeni bir düzenleme gelmesi planlanıyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Kademeli emeklilik sistemi, EYT düzenlemesinden yararlanamayan ve kapsam dışında kalanlar için erken emeklilik fırsatı sunmaktadır. Bu sistem sayesinde, sigortalı olanlar, çalışma sürelerine göre daha az prim ödeyerek ve daha erken yaşta emekli olabilecekler.

Trendyol 1. Lig'in 33. hafta
Sıradaki Haber Bandırmaspor, Ankara Keçiörengücü’nü mağlup etti