1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Ankara'da Tandoğan'da gerçekleşti!

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Ankara'da Tandoğan'da gerçekleşti!
TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, polis müdahalesine karşı direnişin meşru olduğunu belirtirken, diğer sendika temsilcileri de iş güvencesi, sendikal özgürlük ve eşitlik taleplerini dile getirdi.

Ankara'da binlerce yurttaşın katılımıyla Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında, emekçilerin talepleri ve mücadeleleri vurgulandı. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, polis müdahalesine karşı direnişin meşru olduğunu belirtirken, diğer sendika temsilcileri de iş güvencesi, sendikal özgürlük ve eşitlik taleplerini dile getirdi. Ayrıca, hayvan hakları ve eğitim konularında da açıklamalar yapıldı.

Ankara'da 1 Mayıs İşçi Bayramı, binlerce vatandaşın katılımıyla Tandoğan Meydanı'nda kutlandı. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, Saraçhane'deki polis müdahalesine ilişkin, "Yasakçı tutuma karşı mücadele eden emekçilerle omuz omuzayız. Bu meşru bir direniştir" dedi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Mehmet Oğuz Şenol "Meclis çalışanları olarak tazminatsız, iş güvencesi olmadan çalıştırılmamıza son verilmesi için alanlardayız" diye konuştu. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan Ümit Ulusoy, "Taksim emekçilerindir. Hiçbir şekilde emekçilere kapatılamaz. Oranın tarihi bir misyonu vardır" dedi.

ANKARA'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI SONA ERDİ!

Ankara'da 1 Mayıs İşçi Bayramı, binlerce yurttaşın katılımıyla Tandoğan Meydanı'nda kutlandı. Binlerce emekçi AKM'den Tandoğan'a yürüdü. İşsiz Cem Çetin "Her 1 Mayıs'ta biz buradayız. Devletin yaptıkları zorumuza gidiyor. Yeter artık. Emekliler de baş kaldırdı, biz de baş kaldırdık. 'Yeter artık' dedik. Bu hayata 'Dur' demenin zamanı geldi. 20 sene es geçtiler" dedi. Çetin, Taksim'in 1 Mayıs'ta kapalı olmasına ilişkin, "Taksim'e sokmuyorlar. Taksim'e soksunlar. Niye sokmuyorlar. Bu ülke bizim. Siz bize yettiniz. Dinle devleti karıştırdınız. Bizim şalterlerimizle oynadınız" diye konuştu.

TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül " Türkiye'de özellikle son yıllarda AKP'nin uyguladığı ekonomi politikaları, antidemokratik uygulamalara karşı toplumun büyük bir tepkisiz söz konusu. Emekçiler Türkiye'nin her yerinde kitlesel bir şekilde 1 Mayıs'ta alandalar. Ankara'da yağmurlu bir gün olmasına rağmen oldukça kitlesel,i kalabalık br 1 Mayıs gerçekleştiriyoruz.

Bu da aslında ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir göstergesi sayılabilir. Çünkü sarayda saltanat kuranlar, emekçinin alın terini çalarak kendilerine şatafat içinde lüks hayatlar sürenlere karşı emekçilerina artık sabrı taşmış durumda. Emeğiyle geçinen insanlar, Türkiye'de demokrasinin yokluğunun da ortaya çıakrdığı olumsuz koşullar altında resmen ezilmekte. Bu ezilmişliğe karşı büyük bir tepki ve direnç söz konusu. Bu direnç de mücadeleye dönüşmüş durumda." dedi.