Ankara AŞTİ'de Bayram Yoğunluğu Gece Yarısına Kadar Devam Etti!

Ankara AŞTİ'de Bayram Yoğunluğu Gece Yarısına Kadar Devam Etti!
Ankara'daki otobüs terminali AŞTİ'de Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yaşanan yoğunluk, günün geç saatlerine kadar devam etti.

Cuma gününden itibaren başlayan 9 günlük bayram tatili öncesinde memleketlerine ve ailelerinin yanına gitmek üzere AŞTİ'ye gelen vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle gece yarısına kadar otobüs seferlerini beklemek zorunda kaldı.

Günlük 3 Bin Otobüs Seferi! Normalde günlük ortalama 3 bin civarında otobüs seferine ev sahipliği yapan AŞTİ'de bayram öncesi bu sayı firmaların ek seferleri ile daha da artarak 135 bine yakın yolcuya ulaştı.

Bilet Bulamayan Yolcular Gece Yarısına Kadar Bekledi!

Yoğunluktan dolayı bilet bulamayan bazı vatandaşlar ise gece yarısına kadar otobüs seferlerini beklemek zorunda kaldı.

Hande Ceylan isimli vatandaş, bilet bulamadığı için geç saatte yolculuk yapacağını belirterek, "Bu saate bilet bulabildim. O yüzden gece yolculuğunu tercih ediyorum. Samsun'a da ailemin yanına gidiyorum, memleketim orası. Herkese iyi bayramlar diliyorum şimdiden" dedi.

Kaza Riski Arttı!

Otobüs şoförü Kadir Sunal ise bayram yoğunluğunun kaza riskini de beraberinde getirdiğini belirterek, "Umulmadık bir yoğunluğumuz var. Bu durumda inşallah rahatlıkla başarılı olur, kazasız geçeceğine inanıyoruz. Sürücülerin dikkat etmesini temenni ediyorum.

Bayram yoğunluğunda çok zor durumlar geçiriyoruz. Küçük araçlar, taksilerde çok yoğun bir acemilik var. Büyük araçların tır, kamyonların önlerinde ve arkalarında dikkatli olmaları ve hatta şu anda bugün için gelirken benim önümde gerçekleşen bir trafik kazasında 4, 5 aracın zincirleme kazasını gördüm.

Çok dikkatli olmaları ve bayram yoğunluğunda dikkatlerinin dağılmamalarını önemle rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar Bayram Heyecanı Yaşıyor!

Ailesiyle bayram tatilini değerlendirmek için yolculuğa çıkan bir vatandaş ise "Bayram tatilini değerlendirmek için İzmir'e gidiyoruz ailemle birlikte. 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek istedik. Bilet bulamadık, yoğunluk çok fazla bu saate zor bulabildik. Birazdan bineceğiz, inşallah sağ salim İzmir'e gideceğiz" dedi. Tatili değerlendirmek için üniversite okuduğu şehirden Ankara'ya geldiğini söyleyen Esmagül Kutucu da "Üniversiteden geldim Ankara'ya bayram için. Öğrencilerin hepsi Ankara'ya geliyor, güzel bir telaş var insanlarda. Yolculuk eğlenceli geçiyor.

Bayramda, arkadaşlarımla ailemle gezmeyi ve üniversitenin sıkıcılığını Ankara'da atmayı planlıyorum" şeklinde konuştu. Sonuç olarak Ankara AŞTİ'de yaşanan bu yoğunluk, bayramların önemini ve aileyle bir araya gelme arzusunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer ise vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını rica etti.