Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'tan Kutuplaşma Mesajı

Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'tan Kutuplaşma Mesajı
Mansur Yavaş İftar Programında Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi: "Kutuplaştırmak İsteyenlere Engel Olmak İçin Ötekileştirmemeliyiz"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği "Kültürden Kültüre İftar Programı"na katıldı.

Yavaş, programda yaptığı konuşmada, ötekileştirmenin önlenmesi ve birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Mansur Yavaş'ın konuşmasından öne çıkan bazı mesajlar:

Farkımız ötekileştirmemek olmalı. Hiç kimseyi ayırmamak olmalı. Bu özelliğimizle öne çıkarsak toplumu bütünleştiririz. Kutuplaştırmak isteyenlere ancak bu şekilde engel olabiliriz. 6 milyon Ankaralıya 25 belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Ortak aklı daha da genişleterek daha önce bürokratlık yapmış, konusunda yetkin isimlerin de Kent Konseyi'ne dahil etmek suretiyle her konuda bir meclis yapıp, onların da akıllarından, tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Ankara'nın tarihi, kültürel değerlerini ayağa kaldırıp, özellikle Ulus'tan başlamak üzere.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği bu Ankara'yı dünya başkentleriyle yakışır bir hale altı milyon Ankaralı el ele vererek en azından borcumuzu ödemeye çalışacağız.

Programda CHP'nin Ankara'da kazandığı 16 ilçe belediye başkanı, iş dünyasından sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, üniversitelerden temsilciler ve sanatçılar da yer aldı. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da yaptığı konuşmada, birliktelik ve dayanışmanın önemini vurguladı.

Yılmaz, "Bölmeden paylaşacağız diyor. Paylaşmak bölüşmek değil çünkü. Biz diyoruz ki paylaşmak payına düşeni almak değildir. Bizim toplumumuz onu bölüşmek diye bilir" dedi. Haberle ilgili bazı önemli noktalar: Mansur Yavaş, ötekileştirmenin önlenmesi ve birlik ve beraberlik için çağrıda bulundu. Yavaş, Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerini korumak için çalışacaklarını söyledi.

Programa çok sayıda önemli isim katıldı.