Ankara'da günün aydınlanması ile sel hasarları ortaya çıktı!

Ankara'da günün aydınlanması ile sel hasarları ortaya çıktı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ankara'da sağanak yağış meydana geleceği belirtilmişti. Dün akşam başlayan yoğun yağış metro ve birçok evi su basmasına neden olurken selin verdiği hasar günün aydınlanması ile birlikte ortaya çıktı.

Ankara'da geçtiğimiz akşam başlayan sağanak yağış sele neden olurken bugün günün aydınlanması ile birlikte selin neden olduğu hasar gözle görüldü. Ankara'da gece sağanak sonrası meydana gelen selin yol açtığı hasar havanın aydınlanması ile ortaya çıktı. Sele esir olan otoyollarda hasar meydana geldiği görülürken Ankara'da son durum merak edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ankara'da sağanak yağış meydana geleceği belirtilmişti. Dün akşam başlayan yoğun yağış metro ve birçok evi su basmasına neden olurken selin verdiği hasar günün aydınlanması ile birlikte ortaya çıktı. Evler ve dükkanlar su basarak kullanılamaz hale geldi. Yollar sular altında kaldı ve trafik durma noktasına geldi. Ekipler çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da suları tahliye etmeye çalıştı.

SEL HASAR MEYDANA GETİRDİ!

Ankara'da günlerdir etkisini sürdüren kuvvetli sağanak ve fırtına, dün gece de kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasında yollar sular altında kaldı. Durma noktasına gelen trafik sebebiyle uzun araç kuyrukları oluştu. Sağanağın bilançosu ise havanın aydınlanması ile belli oldu. Yenimalle ilçesi Detevler Mahallesi'nde saatlerce süren yağış nedeniyle evleri ve dükkanları su basarken, içerideki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Çöken yollar sebebiyle sürücüler alternatif güzergahları tercih etmek zorunda kalırken, yayalar ise su basan yollarda güçlükle ilerledi. Ekipler tarafından geceden itibaren çalışmalar aralıksız sürdürülürken, vatandaşlar da kendi imkanları ile ev ve iş yerlerindeki suları tahliye etmeye çalıştı.

Ayhan Özenç adlı vatandaş, "Yağmur başlamıştı, fırtına ile birlikte hızlandı. Çok şiddetliydi. Yollar su içerisindeydi. Aşağıya indiğimde ortalık su içerisindeydi. Arabalar suya batmıştı. Kapıcımız su baskınından dolayı canını zor kurtardı. Eşyaları mahvoldu. Otomobiller motorlarına kadar ıslandığı için pert hale geldi. İtfaiye ve belediye ekipleri geldi, suları çektiler" dedi.