Ankara'da hafta sonu hava nasıl olacak? Uzmanlar açıkladı

Ankara'da hafta sonu hava nasıl olacak? Uzmanlar açıkladı
Başkent Ankara'da bu hafta gelen yoğun sağanak yağış kent genelinde etkisini sürdürdü. Birçok bölgede mazgallar taşarken sokaklar ise sular içerisinde kaldı. Birçok otomobil hasar görürken iş yerleri ve evlerde de büyük hasarlar...

Başkent Ankara'da bu hafta gelen yoğun sağanak yağış kent genelinde etkisini sürdürdü. Birçok bölgede mazgallar taşarken sokaklar ise sular içerisinde kaldı. Birçok otomobil hasar görürken iş yerleri ve evlerde de büyük hasarlar meydana geldi. Şehirde hayat durma noktasına gelirken metrekareye düşen yağmur da belediye ekiplerini çaresiz bıraktı.

Ankara'da yoğun sağanak yağış dün etkisini yavaş yavaş yitirmeye başlarken bu akşam saatlerinden itibaren ise tekrar yağışların da artarak hafta sonuda şiddetli yağışlı geçmesi bekleniyor. Ankara'da hafta sonu hava nasıl olacak sorusuna yanıt arayan vatandaşlar da uzmanlardan gelen açıklamaları takip etmeye başladı. Peki Ankara'da 4 - 5 Mayıs 2024 tarihlerinde hava nasıl olacak? İşte uzmanlardan gelen ilk yorumlar..

4 - 5 MAYIS 2024 ANKARA'DA HAVA DURUMU

Saatlik tahmine göre Ankara'da Cuma günü öğleden sonra sağanak yağış başlayacak. Yağışların aralıksız olarak da Cumartesi günü saat 18:00'e kadar devam etmesi sonrasında ise havanın da durulması bekleniyor.

5 Mayıs 2024 Pazar günü ise sağanak yağışın tekrar başlaması fakat etkisinin çok yüksek olması beklenmiyor. Valilik ve Meteoroloji tarafından da olası hadiselere karşı uyarılar gelecek.

3 MAYIS CUMA BUGÜN İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 Mayıs hava durumu raporuna göre, 15 il için sarı kodlu sağanak uyarısı yapıldı. İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Hava sıcaklığında genellikle azalma olacağı, rüzgarın kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Denizlerde de fırtına ve fırtınamsı rüzgar uyarıları bulunuyor. Halkın dikkatli olması isteniyor.