Ankara'nın Mamak ilçesinde sağanak nedeniyle bir binanın otoparkı su bastı

Ankara'nın Mamak ilçesinde sağanak nedeniyle bir binanın otoparkı su bastı
Ankara'nın Mamak ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bir binanın otoparkı su altında kaldı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşanan sağanak yağışlar, bir binanın otoparkını su altında bırakarak bazı araçların zarar görmesine neden oldu. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştılar. Bu ani yağışlar, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Mamak ilçesinde bulunan Bahçeleriçi Mahallesi'nde yer alan 5 katlı bir binanın otoparkı, sağanak yağışlar nedeniyle su basarak içinde bulunan araçları sular altında bıraktı. Vatandaşlar, su altında kalan araçlardan birini kendi çabalarıyla kurtarırken, otoparktaki suyun tahliye edilmesi için çaba sarf ettiler.

Bina sakinlerinden Vahit Babadağ, yaşanan sağanağı "büyük bir felaket" olarak nitelendirirken, üst caddelerden akan suların otoparkı bastığını ve kendi iş yerini de su basmasıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Babadağ, araçların kurtarılması için komşularının yardımını aldıklarını ve bir aracı halat yardımıyla komşunun kamyonuyla çıkardıklarını belirtti.

Bu arada, Çankaya'nın Beşevler semtinde de su birikintileri, vidanjörler yardımıyla boşaltılmaya çalışıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre, gün boyunca etkili olan yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bu durum, yağışların olumsuz etkilerini azaltacak nitelikte olabilir.

su-basti.png