Ankara'ya Sınır Olan O Göl Pembeleşmeye Başladı

Ankara'ya Sınır Olan O Göl Pembeleşmeye Başladı
Ankara, Aksaray ve Konya sınırları arasında olan ve Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü içerisinde ki barındırmış olduğu alg ve bakteriler sebebiyle de pembe renge büründü.Gölün renk değiştirmesiyle beraber...

Ankara, Aksaray ve Konya sınırları arasında olan ve Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü içerisinde ki barındırmış olduğu alg ve bakteriler sebebiyle de pembe renge büründü.

Gölün renk değiştirmesiyle beraber de hem yerli hem yabancı turistlerin de ilgisini çekti.

YABANCILAR HAYRAN KALDI

Ailesiyle Meksika’dan Tuz Gölü’nü ziyarete gelen Mariela Simon,“Sanki dünyanın başka bir yerindeymişim gibi hissediyorum, insanlar, yemek ve çevre çok güzel. Burayı gerçekten çok beğendim. Normalde bu tarz bir yer görmek çok normal değil çünkü burası tuz kaplı. Bence insanlar buraya gelmeli ve ziyaret etmeli. Ayrıca burası ücretsiz, insanlara buraya gelmelerini ve ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

DÜNYANIN GÖZ BEBEĞİ

Şanlıurfa’dan ailesiyle ziyaret etmeye gelen Mehmet Kaya ise, “Zaten burası da dünyanın göz bebeklerinden bir tanesi. Burayı görmeye herkesi bekleriz. Burası Türkiye’nin doğal güzelliklerinden bir tanesi. Daha önce de buraya gelmiştik, bu sefer de ailecek gezip görelim dedik. Gördüğünüz gibi dünyanın her tarafından insanlar geliyor. Doğal güzellik olduğu için doğa ile iç içe olmak isteyen yabancılar geliyorlar” ifadelerini kullandı.