Mansur Yavaş'tan İlçe Belediye Başkanlarına Birlik Mesajı: "Farklı Siyasi Görüşlere Sahip Olabiliriz Ama Hepimizin Amacı Ankara'ya Hizmet Etmek"

Mansur Yavaş'tan İlçe Belediye Başkanlarına Birlik Mesajı: "Farklı Siyasi Görüşlere Sahip Olabiliriz Ama Hepimizin Amacı Ankara'ya Hizmet Etmek"
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi (ABB Meclisi), 31 Mart seçimlerinden sonra ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, 25 ilçe belediye başkanına birlik mesajı verdi.

Yavaş, farklı siyasi görüşlere sahip olsalar da, hepsinin ortak amacının Ankara'ya ve ülkeye hizmet etmek olduğunun altını çizdi. Geçtiğimiz 5 yılda şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla kenti yönetmeye çalıştıklarını belirten Yavaş, bu süreçte kimseyi ayırt etmeden, adil bir şekilde hizmet verdiklerini ifade etti.

Yavaş, "Meclisimizde zaman zaman tartıştık, zaman zaman gerildik ama her şeyden önce geçtiğimiz dönemde haksız tek bir imar artışı yapılmaması ya da ranta yönelik tek bir karar alınmaması bizim için diğer tüm konulardan daha değerlidir. Bu konuda ortak irade koyan tüm gruplara teşekkür ediyorum. Tek bir temennimiz vardır, o da Ankara'ya hep birlikte hizmet etmektir." dedi.

Birlik ve İşbirliği Çağrısı

Yavaş, 25 ilçe belediye başkanını da işbirliği yapmaya ve el ele vererek başkente yakışır bir dönemi yaşamaya davet etti. Farklı siyasi görüşlere sahip olsalar da, hepsinin Ankara'ya ve ülkeye hizmet etmeyi amaçladığını vurgulayan Yavaş, bu nedenle Mecliste yer alan tüm partilerin ortak aklı işleteceğine inandığını kaydetti.

Meclis Üyeliği Dağılımı

Seçimlerde CHP 90, AK Parti 45, MHP 10, Büyük Birlik Partisi 1, Yeniden Refah Partisi 1 ve 1 bağımsız olmak üzere toplam 148 üye ile yeni Meclis oluştu.

Toplantı Sonrası

Mecliste birinci ve ikinci başkanvekillikleri, divan katipliği ve encümen üyeliklerinin belirlenmesi için kapalı zarf usulüyle oylama yapıldı. Oylama sonucunda Ertan Işık birinci başkanvekili, Emre Doğan ise ikinci başkanvekili seçildi. Diğer görevliler ve ihtisas komisyonu üyeleri de belirlenerek toplantı sona erdi.

Mansur Yavaş'ın bu birlik mesajı, Ankara'da yeni dönemde farklı siyasi görüşlere sahip aktörlerin işbirliği yaparak başkente daha iyi hizmetler sunacaklarının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.