Otogarlarda bayram yoğunluğu sürüyor

Otogarlarda bayram yoğunluğu sürüyor
Kurban Bayramı tatili öncesinde Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) yaşanan yoğunluk, otobüs firmalarının ek seferler düzenleyerek talebi karşılamaya çalıştığı ve güvenlik önlemlerini artırdığı bir dönemi yansıtmaktadır.

Kurban Bayramı tatili, hem memleketlerinde hem de tatil beldelerinde zaman geçirmek isteyenlerin şehirler arası otogarlarda büyük yoğunluk oluşturmasına neden oldu. Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ) de bu yoğunluğa ek seferler düzenleyerek karşılık vermeye çalışıyor.

Bayram süresince artan talebi karşılamak amacıyla AŞTİ'deki otobüs firmaları ek seferler düzenlemeye başladı. Yoğunluğun yolcuların rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak adına güvenlik önlemleri artırıldı ve çeşitli tedbirler alındı.

Ankara'dan Aydın'a seyahat eden Döndü Pancarcı, her ay tedavi için Ankara'ya gelen ve bayram için memleketi Aydın'a dönmeye hazırlanan bir yolcu olarak AŞTİ'deki yoğunluğu ilk defa bu kadar fazla gördüğünü belirtti. Pancarcı, "Hiç bu kadar kalabalık olmuyordu. Şu anda otobüsler bile giremiyor, bu kadar yoğun bir durum var. Yolculuğum ortalama 9 saat sürüyor. Ağustos ayında tekrar döneceğim, sürekli seyahat ediyorum. Biletimi internet üzerinden aldım ve bayram sonuna kadar bütün biletler doluydu. Ek seferler düzenlenmiş olmasına rağmen onlar da dolu durumda" dedi.

Kurban Bayramı süresince otobüs terminalinde yaşanan bu yoğunluk, tatil dönemlerindeki seyahat planlamalarının ve yolcu taleplerinin nasıl etkilediğine dair bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.