Şehir merkezine yarım saat uzaklıkta yeni saklı cennet keşfedildi! Ankaralılar burayı bilmiyordu işte yeni rota

Şehir merkezine yarım saat uzaklıkta yeni saklı cennet keşfedildi! Ankaralılar burayı bilmiyordu işte yeni rota
Başkent Ankara'da yaşayanların dışında pek az kişilerin de bildiği Sincan bölgesinde keşfedilen bu yeni vadi Ankara'nın da saklı cennetleri arasına girdi. Başkentli vatandaşların son dönemlerde uğrak noktaları arasında yer...

Başkent Ankara'da yaşayanların dışında pek az kişilerin de bildiği Sincan bölgesinde keşfedilen bu yeni vadi Ankara'nın da saklı cennetleri arasına girdi. Başkentli vatandaşların son dönemlerde uğrak noktaları arasında yer alan Zir Vadisi, doğaseverlerinde ilgisini çekmeyi başardı. Ankara'da yer alan Zir Vadisi bu süreçte de hem yerel halkın hem de şehre gelen ziyaretçilerin de keyifle keşfettiği bir destinasyon olmaya da devam ediyor.

YENİ KEŞFEDİLDİ

Bölge geçtiğimiz dönemlerde televizyonda tanıtılırken; "Zir Vadisi’nde geçmişin izlerini taşıyan mimari kalıntılar yanında, Müslüman ve Hıristiyan mezarlıkları bulunuyor. Taş işçiliğinin nadide örneklerini barındıran mezar taşlarından bazıları korunması için müzeye kaldırıldı. Köy evlerinin yerini ise ünlü Ankara Armudu’nun yetiştirildiği küçük bahçeler aldı. Bölgede doğal yoldan oluşmuş mağaralar yanında, peribacaları da bulunuyor." ifadelerine de yer verildi.

TARİHİ MİRASI BÜYÜK

TRT Haber'de yer alan ifadelere göre de; Zir Vadisi, bisikletle ya da yaya olarak gezmeye çok uygun bir bölge. Özellikle Ankara için yapılan yeni su hattı çalışmaları nedeniyle, araç girişinin sınırlı olduğu şu dönemde yerli ve yabancı turistler, yaya ya da bisikletli olarak vadiyi geziyor. Vadi, başkentte yaşayanların mesire alanı olarak kullandığı bölgelerden biri. Doğayla baş başa olmak, tarihi havayı koklamak isteyenler soluğu burada alıyor. Vadi, Yıldırım Bayezid ile Timur arasında, 1402 yılında yapılan Ankara Savaşı’nda da önemli yerlerden biri oldu. Timur’un ordusundaki filleri burada saklayarak Yıldırım Bayezid’e karşı taktik üstünlük sağladığı iddia ediliyor.

Bölgede çalışan Türkeş Çelik, “Buraya turistler de geliyor, piknik yapmak, gezmek isteyen Ankaralılar da geliyor. Genelde turistler kayaların nasıl oluştuğun merak ediyor. Burada bulunan mezarlıklar ise ister Müslüman ister Hıristiyan mezarlığı olsun, vatandaşlar tarafından korunuyor, hepsine dua ediliyor” diyor.