B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! 15 TL ödemeyeyim derken 5.000 TL ceza ile baş başa kalabilirsiniz

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! 15 TL ödemeyeyim derken 5.000 TL ceza ile baş başa kalabilirsiniz
Türkiye'de ehliyet sahipleri için belirlenen tarihe kadar 15 lira ödemelerini yapmamaları durumunda 12 bin TL ceza ile karşı karşıya kalabilecekleri ifade edildi. Trafikte aktif olarak araç kullanan sürücüler için çok kritik bilgilendirmeler...

Türkiye'de ehliyet sahipleri için belirlenen tarihe kadar 15 lira ödemelerini yapmamaları durumunda 12 bin TL ceza ile karşı karşıya kalabilecekleri ifade edildi. Trafikte aktif olarak araç kullanan sürücüler için çok kritik bilgilendirmeler yapılırken B sınıfı ehliyeti olan vatandaşlar için de belirtilen tarihe kadar da ödeme yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşlar için son tarih 31 Aralık 2024 olarak açıklanırken 2016 yılı öncesi alınan tüm ehliyetlerinde yenilenmesi gerektiği belirtildi. Tüm aksi durumda ise 2025 yılında da çok ağır para cezaları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

EHLİYET YENİLEME SÜRESİ

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetler için yenileme zorunluluğu getirilirken belirlenen süre zarfında da bu işlemleri gerçekleştirmeyen sürücüler için de 2025 yılı tarihi itibariyle de 12 bin 978 TL'lik para cezası uygulanacak. Sürücülerün de ehliyetlerini en geç 31 Aralık 2024 tarihlerine kadar yenilemeleri gerektiği aksi halde ise trafikte eski tip ehliyetle de yakalanan sürücülere ceza kesileceği ifade edildi.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

-Kimlik kartı veya pasaport

-Güncel biyometrik fotoğraf

-Geçerli bir sağlık raporu

-Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

-Mevcut ehliyet

-Adli sicil kaydı

-Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Bu belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir.

Eski tip ehliyetler 2024 yılı sonrasında trafikte yakalanmanız durumunda ise 5 bin TL'den başlayarak 15 bin TL'ye kadar farklı cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu cezalardan da kaçınmak için 15 liralık yenileme ücretini ödemeniz gerekmektedir.