Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Bankası altınla ilgili flaş tahminde bulundu! İşte altının seyredeceği çizgi

Dünya Bankası tarafından açıklanan
Dünya Bankası tarafından açıklanan küresel emtia fiyatlarının geçen yıla keskin düşüşün sonrası dengelendiği ifade edilerek altının ortalama fiyatının da 2025’te hafif düşüş göstermeden önce de 2024 yılında rekora ulaşacağı tahmini bulundu.
Dünya Bankası tarafındana hazırlanan, “Emtia Piyasaları Görünümü” raporunun bu ayki sayısı yayınladı.

JEOPOLİTİK ZORLUKLAR ALTIN FİYATLARINI DESTEKLEYECEK

Yatırımcının en güvendiği yatırım araçları arasında yer alan altın, 2025 yılında hafif düşüş göstermeden önce de 2024 yılında rekora ulaşması bekleniyor. Nisan ayı raporunda da gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarından gelen güçlü taleple beraber de artan jeopolitik gerginlikleri de bu yıl boyunca altın fiyatlarını desteklemesinin tahmin edildiği ifade edildi.

ORTA DOĞUDAKİ ÇATIŞMALAR

Dünya Bankası’nın raporunda da Orta Doğu’da ki çatışmalarda yaşanacak bir tırmanışın da doğal gaz, gübre ve gıda fiyatlarını da artıracak.

Yeşil teknolojilere de yapılan yatırımların hızlanmasının ardından küresel temiz enerjiye geçiş için de kritik olan temel metallerin fiyatları yükselttiği ifade edilirken rapor da ise 2024 yılında bakır fiyatlarının ilk etapta yüzde 5, alüminyum fiyatlarının da yüzde 2 artış beklendiği ifade edildi.

BRENT PETROL FİYATLARINA ORTA DOĞU ETKİSİ 

Jeopolitik gerilimlerin de son 2 yıl boyunca tırmanması sonrası da petrol ve diğer kritik emtia fiyatlarının da gerilim tarafından desteklendiği, çatışmalardan kaynaklanan arz kesintilerinin olmazsa Brent petrol varil fiyatının da 2024’de ortalama 84 dolar, 2025 yılında ise 79 dolar olacağı tahmin edildiği ifade edildi.

Raporda ayrıca, Orta Doğu’da ki çatışmanın daha tırmalanması durumunda petrol arzında ki kesintilerinde küresel enflasyonu yukarı çekebileceği ifade edilerek ılımlı bir arz kesintisinin de fiyatı 92 dolara kadar çıkarabileceği daha ciddi kesintilerin ise brent petrol fiyatını da 100 dolar üstüne çıkararak küresel enflasyonun da neredeyse 1 puan artırmasına sebep olabileceği görüşü sunuldu.