100 km'de 10 TL yakan araç belli oldu! Kampanyayı gören soluğu bayide aldı

100 km'de 10 TL yakan araç belli oldu! Kampanyayı gören soluğu bayide aldı
Renault'un bir alt markası olan Dacia'nın ürettiği elektrik SUV modeli arasında yer alan 100 km'lik mesafede sadece 10 TL yakan aracın detayları belli oldu. Son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan büyük dönüşümle beraber geleneksel...

Renault'un bir alt markası olan Dacia'nın ürettiği elektrik SUV modeli arasında yer alan 100 km'lik mesafede sadece 10 TL yakan aracın detayları belli oldu. Son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan büyük dönüşümle beraber geleneksel içten yanmalı motorlar yerine elektrikli motorlar gelmişti.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri de bu dönüşümü ürettiği araçlarına da entegre etmek ve geliştirmek için de çılgın bir yarış içerisinde yer aldı. Bu doğrultuda Dacia, Türkiye'de satışa sunduğu Spring modeliyle de sürücülere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Otomotiv sektöründe elektrikli motor dönüşümü doğrultusunda da üretilen ve piyasada da satışa çıkan Dacia Spring, göz alıcı tasarımı ve özelliklerinin de yanı sıra düşük enerji maliyetiyle de araç sahibi olmak isteyenlerin de gözdesi oldu.
100 KM'DE 10 TL YAKIYOR

Konu yakıttan tasarruf etmek olurken otomobil kullanıcılarının da yeni gözdesi olan Dacia Spring ise hem ekonomik hem de çevre dostu seçenek olarak görülüyor.

Yakıt cimrisi Dacia Spring, 100 kilometrelik bir yolculuğu ortalama 10 TL gibi inanması güç bir maliyetle tamamlayarak araç sahiplerinin cebini de düşünüyor.

Otomobilin hızlı şarj gibi spesifik özellikleriyle beraber de çok kısa süre içerisinde bataryasını da doldurabildiği ifade edildi. Şarj istasyonunun da kapasitesine bağlı olarak tam dolum süreleri değişiklik gösterirken ortalama olarak ise 1 ya da 2 saat arasında bataryasını tam şekilde dolduruyor.

Uzun yolculuklarda da etkili olabilmesi adına bu aracın da tam dolu bataryasıyla 300 km yol gidebildiği ifade edildi.