150 bin TL evlilik kredisinin hesaplara yatırılacağı tarih açıklandı

150 bin TL evlilik kredisinin hesaplara yatırılacağı tarih açıklandı
Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından TRT Haber'de yaptığı açıklamalar sonrası vatandaşların hesaplarına yatırılacak evlilik kredisi ödemeleriyle ilgili de detaylar araştırılıyor....

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından TRT Haber'de yaptığı açıklamalar sonrası vatandaşların hesaplarına yatırılacak evlilik kredisi ödemeleriyle ilgili de detaylar araştırılıyor. Yeni evlenecek gençleri de desteklemek amacıyla sağlanan faizsiz kredi desteği ödemelerine dair detaylar da belli oldu.

48 AY VADELİ 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ FAİZSİZ VERİLECEK

Ülke geneli 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi desteği sağlanacağını da açıklayan Bakan Göktaş, bu kredinin de büyük ilgi gördüğünü ve görmeye de devam ettiğini ifade etti. Başvuruların en çok da Hatay'dan geldiğini ifade eden Bakan Göktaş, pilot proje olarak deprem bölgesinden başladıklarını ve Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde projeyi uyguladıklarını söyledi.
Bugüne kadar ise 8 bin 563 çiftin de başvuruda bulunduğu ve 2013 yılında çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin de verildiğini dile getiren Bakan Göktaş, gençlerden gelen olumlu geri dönüşlerin de kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Projeyi zamanla tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

21 MAYIS'TA HESAPLARDA OLACAK

Bakan Göktaş, resmi nikahı 15 - 30 Nisan tarihleri arasında da gerçekleştirilen çiftlerin kredi ödemelerinin de 21 Mayıs itibariyle de başlayacağını duyururken ve gençlere de hayırlı olsun dileklerinde de bulundu.

BAKAN AÇIKLADI

Bakan Göktaş, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak.

Biz pilot proje olarak tabiiki deprem bölgesinden başlattık. Gençlerimize motivasyon oluşturmak ve evlilik sürecinde destek olmak için bu fonu öncelikle pilot bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’in de Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden başladık. En çok başvuruyu da Hatay’dan aldık. Bugün itibariyle fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan yaklaşık 2 bin 13 gencimize de evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik. Gençlerimizden yoğun teşekkürlerimiz var. Hakikaten çok mutlular. Ve zamanla projeyi tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."