2000 öncesi SGK girişi ile EYT'de emekli olanlar dikkat! Maaşlar kesilecek geriye dönük ödeme alınacak

2000 öncesi SGK girişi ile EYT'de emekli olanlar dikkat! Maaşlar kesilecek geriye dönük ödeme alınacak
Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümet kanadı tarafından çıkarılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile birlikte 1 milyondan fazla kişi emekli edilmişti. EYT yasası sonrası aylığı bağlanan vatandaşlardan...

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümet kanadı tarafından çıkarılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile birlikte 1 milyondan fazla kişi emekli edilmişti. EYT yasası sonrası aylığı bağlanan vatandaşlardan da çeşitli şikayetler gelmeye devam ediyor. Buna göre de son olarak gündeme düşen habere göre de EYT ile emekli olan işçinin emekliliği iptal edilirken geriye dönük de ödeme talep edildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de gelen son dakika açıklamalarına göre Antalya'da yaşamakta olan 46 yaşında ki Taner Baysal adlı kişinin de emekliliği iptal edildi. Antalya Kepez'de yaşamakta olan iki çocuk babası Taner Baysal adlı kişinin de bir otelde aşçılık yaparken de EYT düzenlemesiyle emekli olmak için başvuru yaptığı ifade edildi.

Başvurusu da kabul edilen bu ismin de geçen yılın Haziran ayında emekli olduğu ve maaşını da almaya başladığı ifade edildi.

MART AYINDA MAAŞ YATMAYINCA SOLUĞU SGK'DA ALDI

Bu gelişmeler ışığında 9 ay boyunca da emekli aylığı alan kişinin maaşı da Mart ayında hesaplara yatırılmadı. SGK'ya giderek bu durumu soran vatandaşlar da 1997 yılında sigortada tarım girişli olduğu ve 2500 TL borcu olduğunu öğrendi. Bu sebeple de kişinin emeklilik aylığının da kesildiği ve yeniden emeklilik başvurusu yapması gerektiğine de yer verildi.

2 bin 500 TL'lik borcu ödeyene ve Nisan ayında da emeklilik başvurusu yapan vatandaş da tekrar emekli oldu.

101 BİN TL'Yİ TAKSİTLE GERİ ÖDEYECEK

Emekliliği iptal edilen bu kişi, emeklilik sürecinde aldığı toplam 101 bin TL'lik ödemeyi her ay 2 bin 500 TL şeklinde ödeyecek. Ödeme bu şekilde her ay emekli maaşından kesilerek yapılacak.