24 saat sonra tüm dengeler değişecek! İşte altın fiyatlarında yaşanacak flaş gelişme

24 saat sonra tüm dengeler değişecek! İşte altın fiyatlarında yaşanacak flaş gelişme
Türkiye'de altın piyasalarında da dengelerin değişmesine son 24 saat kaldı. İslam Memiş yaptığı açıklama da altın ve para piyasalarının da tanınmış bir ismi olarak da, ons altın hakkında da önemli uyarılarda da bulundu....

Türkiye'de altın piyasalarında da dengelerin değişmesine son 24 saat kaldı. İslam Memiş yaptığı açıklama da altın ve para piyasalarının da tanınmış bir ismi olarak da, ons altın hakkında da önemli uyarılarda da bulundu. Bu hafta başından itibaren de sert bir düşüş yaşayan ons altın da, yatırımcılar arasında da endişe yaratmış durumda.

Memiş tarafından gelen açıklamalarda emtia piyasalarında hafta boyunca düşüşlerin devam edeceğini ve altın fiyatlarında dip seviyelerinin görülebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda da yaşanan yükseliş sonrası ons altın yeni haftayada sert düşüşlerle başladı. Jeopolitik kriz riskinin de azalması sonrası altın fiyatlarında da normalleşme gözlenirken manipülasyon piyasasının da Temmuz ayına kadar devam edeceğini ifade eden Memiş, mayıs ayında 2280-2380 dolar aralığında geniş bir ons altın fiyatlaması beklediğini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda da 2 bin 380 dolarlık sınırın test edildiğini de ifade eden İslam Memiş bu hafta ise altın tarafında da sert düşüşlerin devam edeceğini ve fiyatların da dip seviyelere ulaşacağını açıkladı.

Salı günü Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının küresel piyasalar için son derece önemli olacağını belirten Memiş, Powell'ın faiz indirimi sinyali verip vermeyeceğine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

YARIN AÇIKLANACAK ENFLASYON ÖNEMLİ

Çarşamba günü ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin de piyasalar üzerinde etkili olabileceğini belirten Memiş, ons altının mevcut durumunu 2333 dolar seviyesinde değerlendirdi.

Altın yatırımcılarına seslenen Memiş, ons altının hareketlerinin gram altını da etkilediğini belirtti. Şu anda 2445-2470 lira aralığında seyreden gram altın için de önemli düşüşlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Memiş, temmuz ayı itibariyle altın piyasasında büyük bir yön değişimi yaşanabileceğini söyledi. Kişisel görüşünü de paylaşan Memiş, bu hafta için dolar almanın, altına göre daha avantajlı olabileceğini ifade etti.

Hafta boyunca dolar alıp, ons altın fiyatı 2280 dolara gerilediğinde dolar ile parite üzerinden altın almanın daha ekonomik olacağına inandığını belirtti.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.E