67 Yıldır İhracat Yapan Dev Şirket Borsada Halka Arz Oluyor

67 Yıldır İhracat Yapan Dev Şirket Borsada Halka Arz Oluyor
Borsa İstanbul’da yeni bir şirket için daha halka arz onayı geldi. Sermaye Piyasa Kurulu’ndan (SPK) tarafından gelen açıklama ile birlikte Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği’nin halka arz başvurusunun kabul...

Borsa İstanbul’da yeni bir şirket için daha halka arz onayı geldi. Sermaye Piyasa Kurulu’ndan (SPK) tarafından gelen açıklama ile birlikte Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği’nin halka arz başvurusunun kabul edildiği açıklandı. Türkiye'nin de ağır yük taşıma rekorunu da kıran Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği halka arzda 24.000.000 TL değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle dağıtacak.

Bu şirketin halka arz fiyatı 70 TL olarak açıklanırken BIST kodu için ise "HRKET" açıklaması yapıldı. Rekortmen şirketin halka arz fiyatı 70 TL olarak belirlenirken, BIST kodu “HRKET” oldu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından da yürütülecek olan halka arz sürecinde de yatırımcılar T1 - T2 bakiye kullanamayacağı belirtildi.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ TALEP TOPLAMA TARİHLERİ

Dev şirketin gelecek hafta 15 - 16 - 17 Mayıs tarihlerinde pay başına da 70 liradan talep toplayacağı ifade edildi.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ KAÇ LOT DAĞITACAK?

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği’nin halka arzı için 3,5 milyon yatırımcının katılması halinde de kişi başına 6 - 7 lot dağıtması da bekleniyor.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ ŞİRKETİ BİLGİ

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, 60 yıldan uzun bir süredir müşterilerine mühendislik çözümleriyle ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler, proje planlama, güzergâh etütleri, yük kaldırma mühendisliği, proje yönetimi ve kurulum işlerini içermektedir. Türkiye ve Kafkasya bölgesinde güçlü proje referanslarına sahip olan şirket, müşterilerine petrokimya, yenilenebilir enerji ve güç sektörlerinde, özellikle de greenfield (yeşil alan), tesis kapatma, bakım ve açık deniz projelerinde hizmet vermektedir. Şirket, İstanbul’daki genel merkezi ile birlikte, Avrasya, Orta Doğu ve Afrika'da uluslararası faaliyetler yürütmektedir.