Aile Bakanlığı bu ay içerisinde 5 bin 330 TL ödeme yapacak

Aile Bakanlığı bu ay içerisinde 5 bin 330 TL ödeme yapacak
Türkiye'de Mayıs ayı sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin, özellikle de düşük gelirli haneler ve öğrenciler için de önemli bir destek kaynağı olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'da yardım programlarını sürdürerek...

Türkiye'de Mayıs ayı sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin, özellikle de düşük gelirli haneler ve öğrenciler için de önemli bir destek kaynağı olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'da yardım programlarını sürdürerek ihtiyaç sahibi vatandaşların da hayatını kolaylaştırması hedefleniyor. Ödemelerin de zamanında ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılması adına da gerekli tüm hazırlıklar yapılmakta.

MAYIS AYI SED ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen haberlere göre de, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri de Mayıs ayı içerisinde hak sahiplerine ulaştırılacak. Geçmiş aylarda olduğu gibi bu ödemelerin de 20 Mayıs 2024 civarında yapılması beklenirken ödeme miktarları ise 5 bin 330 TL sürdürülecek.

Sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin tam tarihleriyle ilgili henüz resmi açıklama gelmese dahi, 15-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Bakanlık, ödeme tarihleri yaklaştıkça resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli bilgilendirmeleri yapacak.

TEMMUZ'DA SED YARDIMINA ZAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemeleri sonrası altı ayda bir güncellenen memur maaş katsayısına göre de zam yapılması planlanırken Temmuz 2024 için de sosyal ve ekonomik destek ödemelerine yapılacak zam oranıyla ilgili henüz kesinleşmemiş olmakla beraber de memur maaş zammıyla birlikte bu yardımların da %20 ile %25 arasında bir artış göstermesi bekleniyor.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, Aile Bakanlığı tarafından da sağlanan ve ihtiyaç sahiplerine dair önemli bir finansal yardım kaynağıdır. Bu ödemelerin de ne zaman yapıldığı ve hesabınıza da yatırılıp yatırılmadığıyla ilgili de e-Devlet sistemi kullanılır. SED ödemelerini de e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SED ÖDEME SORGULAMASI

Öncelikle Türkiye gov tr adresine giderek e-Devlet sistemine giriş yapın. Giriş yapmak için T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerinden şifre edinebilirsiniz.

Sisteme giriş yapmasından sonra da ana sayfada yer alan kutusuna da, "Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi" yazarak arama yapın.

Arama sonuçlarından "Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi Sorgulama" hizmetine tıklayın.

Sorgulama ekranında, ödemelerinizle ilgili tarih, miktar ve ödemenin durumu gibi detayları görebilirsiniz.