Araç muayenelerinde yeni dönem! Süre tamamen değişti

Araç muayenelerinde yeni dönem! Süre tamamen değişti
Türkiye'de gündeme düşen haberlere göre TÜVTÜRK tarafından ülke geneli trafiğe kayıtlı araçların çevreye duyarlılıklarını ve güvenliğini de artırmak amacıyla yeni düzenleme yapıldı. Gelen haberlere göre de yeni araba...

Türkiye'de gündeme düşen haberlere göre TÜVTÜRK tarafından ülke geneli trafiğe kayıtlı araçların çevreye duyarlılıklarını ve güvenliğini de artırmak amacıyla yeni düzenleme yapıldı. Gelen haberlere göre de yeni araba alanların da 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın da zorunlu olmadığı ifade edildi.

TÜVTÜRK ile ilgili gündeme atılan iddialara göre araç sahiplerinin de düzenli olarak yapması gereken muayene prosedürleri ve gelecekteki adımların da detaylı şekilde alınacağı ifade edildi.

TÜVTÜRK'ün açıklamalarında da muayenesi yapılmayan araçların da trafiğe çıkmasının yasaklandığına da yer verilirken yeni bir otomobil satın alan sürücüler için de ilk 3 yılda muayene yaptırmanın da zorunlu olmadığı gündeme geldi.

SEYYAR İSTASYONLAR

Seyyar istasyonlar içerisinde binek araçların da traktör ve motosiklet muayenelerinin de yapıldığı ifade edildi. Egzoz gazı emisyon ölçümünün de sabit ve yetkilendirilen seyyar istasyonlar da yapıldığını ifade eden Tüvtürk, hava destekli hidrolik fren sistemine de sahip araçların muayenelerinin sabit istasyonlarda yapılabildiği ifade edildi.
Traktör muayeneleri de tüm seyyar ve sabit istasyonlarda yapılabiliyor.

YENİ DÜZENLEME

Yeni gelen düzenlemeyle yeni alınan araçların muayene süresinin de 3 yıl olarak değiştiği ve 3 yıl boyunca muayene yapılamayacağı ifade edildi.

1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasındaki güncel araç muayene ücretleri şu şekilde:

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet    927,60 TL

Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork    1.821,60 TL

Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker    2.462,40 TL