ATM'lerde yeni dönem! 3. işlem resmen duyuruldu geldi herkes kullanabilecek

ATM'lerde yeni dönem! 3. işlem resmen duyuruldu geldi herkes kullanabilecek
Türkiye'de eft, havale ve FAST sistemlerinin yanına şimdi yeni bir sistem daha eklendi. Bugün gündeme düşen haberlere göre artık 3. işlem menüsü de mobil uygulamalarda yerini aldı.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından...
Türkiye'de eft, havale ve FAST sistemlerinin yanına şimdi yeni bir sistem daha eklendi. Bugün gündeme düşen haberlere göre artık 3. işlem menüsü de mobil uygulamalarda yerini aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından finansal teknoloji alanında da önemli adımlar atılırken para transferlerinde de köklü değişiklik başladı. Artık IBAN ile yapılan EFT ve havale işlemleri yerine de FAST entegrasyonuyla beraber de Ödeme İste Katman Servisi hayata geçiriliyor.

Ödeme İste Katman Servisi ile birlikte bireysel ödemeleri hedef alarak piyasaya sunuldu. Bu sistemle beraber de artık alacaklılar da ödeme işlemlerini başlatma yetkisine sahip olabilecek. Artık bir kişi diğerine anlık ödeme talebi gönderebilecek. Bu da finansal ilişkilerin artık daha etkin bir şekilde de yönetilmesine ve para transfer işlemlerinin de hızlı tamamlanmasına olanak sağlayacak.

TCMB'nin bu hamlesi de; ödeme sistemlerinde ki gelişmelere de öncülük etmek ve kullanıcı deneyimini de iyileştirmek amacıyla yapıldı. FAST sistemi, kullanıcılara 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunarak anlık ve güvenli para transferi imkanı sağlıyor. Ayrıca, geniş katılımcı ağıyla kullanıcılara geniş bir erişim ve kolaylık sağlıyor.

Ödeme İste Katman Servisi, sadece bireysel ödemelerle sınırlı kalmayacak; ilerleyen zamanlarda e-ticaret ödemeleri, elektronik talimat ödemeleri ve kurumsal fatura ödemeleri gibi farklı alanlarda da kullanılacak potansiyele sahip olacak.