Bakanlık çalışmayı başlattı! O kişiler kirada oturuyorsa 3 bin 500 TL alacak

Bakanlık çalışmayı başlattı! O kişiler kirada oturuyorsa 3 bin 500 TL alacak
Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen haberlere göre koşulları sağlayan kişilere de kira yardımı yapılacağı açıklandı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen haberlere göre koşulları sağlayan kişilere de kira yardımı yapılacağı açıklandı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen haberlere göre kira yardımı alan ve belirli şartları da sağlayan kiracılara 3 bin 500 TL tutarında yardım sağlanacak.

İki bakanlığın ortaklaşa sunacağı kira yardımı programları da farklı kriterlere dayanırken uygun başvuru sahiplerine de aylık olarak kira yardımı yapılacak. Kira yardımından da kişilerin nasıl faydalanacağı ve nereye başvuracağıyla ilgili de detaylar araştırılıyor. Kira yardımı almak için de başvuru şartları ve hangi ile ne kadar ödeme yapıldığı haberimizde yer alıyor.

KİRA YARDIMI YAPAN KURUMLAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler,

Belediyeler,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,

Özel dernek ve vakıflar,

STK’lar,

Gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve şahıslar

YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Kira yardımı başvuru formuna ulaşmak isteyen ve başvurularının alınmasını isteyen vatandaşlara başvurularını e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de yapılacağını belirtelim. Eğer bir e-Devlet şifresi yoksa, PTT’lerden şifre alınarak giriş yapılabilir.

İşte adım adım kira yardımı başvuru formu:

T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapın,

Arama kısmından “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümüne gidin,

“Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın

“Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir

Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz.” uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin.

İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.

KİRA YARDIMI NE KADAR?

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bakanlık bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz.

Anadolu'da büyük illerimiz Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerimizde aylık kira yardımını 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz.”