Bakanlıktan SGK'ya Talimat Gönderildi! Yeni Sosyal Destek Ödemeleri Belli Oldu

Bakanlıktan SGK'ya Talimat Gönderildi! Yeni Sosyal Destek Ödemeleri Belli Oldu
Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ya talimat verildi. Bu doğrultuda da yardıma muhtaç kişilere 5 bin 100 TL maaş bağlanacak. İşte yeni sosyal destek ödemesi detayları ve daha...
Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ya talimat verildi. Bu doğrultuda da yardıma muhtaç kişilere 5 bin 100 TL maaş bağlanacak. İşte yeni sosyal destek ödemesi detayları ve daha fazlası ankarahaber06.com.tr adresinde yer alıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) talimat gönderilerek resmi açıklama da yapıldı. Bakanlık yeni sosyal yardım miktarlarına dair açıklamalar yaparken gelen değişiklik sonrasında da o kişiler için aylık 5 bin 100 TL maaş bağlanacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar için sosyal yardım talepleri arttı. Bu doğrultuda da yeni destek ödemeleri belli oldu. Bakanlık tarafından yeni sosyal yardım ihtiyaçları karşılanması beklenirken destek paketi de belli oldu. Ülke geneli artan enflasyonla peş peşe gelen zam sonrası da vatandaşlar da geçim sıkıntısı yaşanıyor.
5 BİN 100 TL MAAŞ BAĞLANACAK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda enflasyonunun her ay artması sonrasında sosyal yardım ihtiyaçlarına da cevap niteliğinde önemli adımlar atıldı. Bakanlık, kronik hastalıklarla da mücadele eden vatandaşlar için de kolları sıvadı. Kronik hastalığı olanlar için her ay 5 bin 100 TL nakit yardım desteği yapılacak.
Bu yardımdan faydalanabilmek için de SGK'ya bir belge beyan etmeniz yeterli olacak. Belgeyi sunanlara da 5 bin 100 TL aylık bağlanacak.
Bakanlık tarafından gelen açıklamada; Kronik hastalığı olan bireylere ekonomik destek sağlanarak yaşam kalitelerinin artırılması amaçlanan programda, başvuruların hastalık belgesiyle kabul edileceği duyuruldu. Hastaların yaşadığı hanelere ek olarak, belirlenen destek tutarının yüzde 5'i kadar ek ödeme yapılacağı açıklandı.