Banka kartı ve kredi kartı sahipleri dikkat! Tarih verildi işlem limitleri değişiyor

Banka kartı ve kredi kartı sahipleri dikkat! Tarih verildi işlem limitleri değişiyor
Türkiye'de banka kartı ve kredi kartı sahipleri için son tarih verildi. Artık kredi kartı işlem limitleri değiştiği ifade edildi. Banka kartı ve kredi kartı sahipleri için gelen habere göre de temassız ödemelerde de şifresiz...

Türkiye'de banka kartı ve kredi kartı sahipleri için son tarih verildi. Artık kredi kartı işlem limitleri değiştiği ifade edildi. Banka kartı ve kredi kartı sahipleri için gelen habere göre de temassız ödemelerde de şifresiz işlem limitinin artırılacağını duyurdu.

Koronavirüs sonrası da hijyen öneminin de artması sonrası bankalar temassız işleme açık olan kartları piyasaya sürmüşlerdi. Bu süreçte temassız ödeme yöntemleri de daha fazla tercih edilirken bu doğrultuda da banka ve kredi kartları için temassız işlem limitlerinin yükseltileceği açıklandı.

1 TEMMUZ'DA DEĞİŞİYOR

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) tarafından gelen açıklamalara göre de 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren temassız kart işlem limiti 1.500 TL'ye çıkarılacak. Bu değişiklik, vatandaşların günlük alışverişlerini daha rahat ve hızlı bir şekilde yapmalarını sağlayacak.

2020 yılında da salgın etkisiyle beraber de temassız ödeme yöntemlerine rağbet artarken bu süreçte de artık vatandaşlar güvenli ödeme seçeneği sebebiyle de bu işlemlere yöneldiler. Bu doğrultuda da temassız işlemlerde de limit artırılarak vatandaşların da daha yüksek tutarlarda alışveriş yapmaları mümkün oluyor.

BDDK'nın kararıyla kredi kartı kullanıcıları artık daha yüksek tutarlarda temassız işlem yapabilecekler. Bu özellikle günlük alışverişlerde ve market harcamalarında daha pratik olacak. Temassız ödemelerin yaygınlaşmasıyla, ödeme işlemleri daha hızlı ve kolay hale gelecek.

TEMASSIZ ÖDEME NEDİR?

Temassız ödeme, kullanıcı ödeme aracı ve POS cihazı arasında temas olmadan yapılan ödeme işlemlerine verilen isimdir. Temassız ödeme işleminde, kullanıcı temassız kartını veya temassız ödeme yapabilen telefonunu işyeri POS cihazına yakın mesafede tutar ve ödeme bilgileri kablosuz olarak gönderilir.