Bugün başladı! LPG, benzin ve motorinde her şey sil baştan değişti

Bugün başladı! LPG, benzin ve motorinde her şey sil baştan değişti
Türkiye'de uzun süredir konuşulan ve Mayıs ayının başında Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeyle beraber akaryakıtta tek fiyat sistemine geçiliyor. Farklı akaryakıt firmalarında farklı fiyatlarla satışların da önüne geçilebilmesi...

Türkiye'de uzun süredir konuşulan ve Mayıs ayının başında Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeyle beraber akaryakıtta tek fiyat sistemine geçiliyor. Farklı akaryakıt firmalarında farklı fiyatlarla satışların da önüne geçilebilmesi adına da başlatılan bu sistemde artık burada ucuz ve burada pahalı dönemi de sona ereecek.

Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeyle beraber de artık 95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro gibi ayrı kalemlerde satılan, diğerinden 10-20-50 kuruşa daha pahalıya satılan, katkılı ve motor dostu olarak tanımlanan akaryakıtlar tek fiyattan satışa çıkarılacak.

FİYATLAR AYNI OLACAK
EPDK'nın açıklamasında akaryakıt firmalarının söz konusu farklı akaryakıt türlerini satabileceği, bunda bir sınırlama ya da kısıtlama olmadığını, ancak fiyat farklılığına izin verilmeyeceğine yer verildi. İşte o açıklama:

"Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir"

15 MAYIS AKARYAKIT FİYATLARI

BENZİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da benzin fiyatı: 42.69 TL

Ankara'da benzin fiyatı: 43.61 TL

İzmir'de benzin fiyatı: 43.84 TL

MOTORİN FİYATI NE KADAR?

İstanbul'da mazot fiyatı: 40.17 TL

Ankara mazot fiyatı: 41.12 TL

İzmir'de mazot fiyatı: 41.36 TL

LPG FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da LPG fiyatı: 20.97 TL

Ankara'da LPG fiyatı: 20.87 TL

İzmir'de LPG fiyatı: 20.51 TL

FİYATLAR İLLERE GÖRE NEDEN FARKLI SATILIYORDU?

Bunun en önemli sebebi arasında lojistik ve nakliyat yatıyor. Üretim yapıldığı yere uzaklığına göre de masraf artması, o ilde akaryakıt fiyatlarının da düşük veya yüksek olmasına da sebep oluyor.