Bugün resmen başladı! Başvuran emeklilere 5.000 TL ödeme yapılacak

Bugün resmen başladı! Başvuran emeklilere 5.000 TL ödeme yapılacak
Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Başvurular alınmaya başlarken kabul olan emekliye de 5 bin lira ödeme yapılacağı ifade edildi. Emekliler enflasyonun pençesinde zor günler geçirirken en düşük emekli aylığının...

Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Başvurular alınmaya başlarken kabul olan emekliye de 5 bin lira ödeme yapılacağı ifade edildi. Emekliler enflasyonun pençesinde zor günler geçirirken en düşük emekli aylığının da 10 bin lira olmasından sonra da zamlı maaşlar kısa süre içerisinde de etkisini yitirdi.

Türk-İş tarafından açıklanan verilere göre de; Nisan ayı açlık sınırı 17 bin 725 TL olarak belirlendi. Emekli maaşı bu rakamın altında kalırken asgari ücrette açlık sınırının altında kaldı.

Emekli vatandaşların aldıkları maaş yetersiz kalırken hükümet konuya dair yeni adım atılması beklenirken emekliler dört gözle Temmuz ayında maaşlara eklenecek farkı bekliyor.

EMEKLİLERE 5 BİN TL VERİLECEK

Geçim sıkıntısı yaşayan emekli vatandaşların da yüzünü güldürecek haber de Üsküdar'dan geldi. 31 Mart Yerel Seçimler öncesi de seçilirse ilk yapacağı iş emekliye 5 bin lira vermek olacağını ifade eden Sinem Dedetaş'ta başkan olmasından sonra da sözünü tuttu.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş sosyal medya hesabı X’ten emeklilere 5 bin TL pazar alışverişi desteği projesini hayata geçirdiklerini duyurdu.

Bu doğrultuda da ihtiyaç sahibi emeklilere de 5 bin lira pazar desteği ödenecek. Sinem Dedetaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emeklilere verilecek olan desteğin başvuruları bugün itibariyle başladı.

DETAYLAR AÇIKLANDI

Emekliler de Pazar Alışverişi Desteği başvurularını 25 Mayıs tarihine kadar, Üsküdar Belediyesi internet sitesi üzerinden veya Üsküdar Belediyesi’ne gelerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden başvuru yapabilir.

Başvuru esnasından teslim edilecek bilgi ve belgeler arasında, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve cep telefonu numarası olması gerekiyor. Öte yandan e-Devlet üzerinden alınacak belgeler ise şu şekilde sıralandı; Tapu bilgileri sorgulama, Emekli aylığı bilgisi, Adıma tescilli araç sorgulama, ikametgah bilgisi