Çevre Bakanlığı'ndan flaş haber! Kiracılara her ay ödeme yapılacak

Çevre Bakanlığı'ndan flaş haber! Kiracılara her ay ödeme yapılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlara dev destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Buna göre de kirada oturan tüm kiracılara da bundan sonra her ay ödenecek diyerek açıklamalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlara dev destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Buna göre de kirada oturan tüm kiracılara da bundan sonra her ay ödenecek diyerek açıklamalar geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira ödemelerinde de zorlanan milyonlarca vatandaşa da nefes aldıracak bir düzenleme de hazırlandı. İki bakanlık ile de kira yardımı programını hayata geçirerek de kiracılara destek olunacak.

Kira yardımları için de belirlenen şartlar ve miktarlar açıklanırken uygun şartları da sağlayacak olan kiracılarada düzenli olarak yardım yapılacak.

Öncelikle bulundukları ilçenin kaymakamlığına başvurarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirler. Başvurunun ardından ilgili vakıflar, kira yardımı yapılacak kişilere ulaşarak yardım sürecini başlatırlar.

3 BİN 500 TL KİRA YARDIMI

Kira ödemelerinde zorluk çeken ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, kira yardımının miktarını merak ediyor. Bakanlık tarafından belirlenen kira yardımı destek miktarları, şehirlere göre değişiklik göstermektedir. İstanbul'da ikamet edenler için kira yardımı tutarı 3.500 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir gibi büyük şehirlerde ise kira yardımı 3.000 TL'ye yükseltilmiştir. Diğer büyük şehirlerde ise aylık kira yardımı miktarı 2.500 TL olarak belirlenmiştir. Diğer illerde ise kira yardımı tutarı 2.000 TL olarak uygulanacaktır.

E-DEVLET'TEN KİRA YARDIM BAŞVURUSU 2024

Kira yardımı başvuruları için de vatandaşların bulundukları ilçe kaymakamlıklarına gitmesi gerekiyor. E-Devlet üzerinden de aşağıda ki adımları takip ederek başvuru yapılabilir:

  • E-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusu için
  • T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapın,
  • Arama kısmından “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümüne gidin,
  • “Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın
  • Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir
  • "Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısıyla bilgileri kontrol edin.