Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bankada parası olandan artık kesilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bankada parası olandan artık kesilecek
Türkiye'de 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre de mevduat hesaplarının stopaj oranlarıyla ilgili de karara yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası sonrası yayınlanan yeni kararda da stopaj oranlarına...

Türkiye'de 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre de mevduat hesaplarının stopaj oranlarıyla ilgili de karara yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası sonrası yayınlanan yeni kararda da stopaj oranlarına yer verildi.

Geçtiğimiz yıl liralaşma stratejisi doğrultusunda da 1 yıl üzerinde mevduat hesaplarında faiz yüzde 0'a çekilirken diğer hesaplarda da oldukça düşük faizlere kadar çekilmişti. Süre dün dolarken bugün itibariyle de yeni stopaj oranları da yürürlüğe girdi.

MEVDUAT HESAPLARI STOPAJ KESİNTİSİ NEDİR?

Mevduata uygulanan yeni stopaj oranlarında güncelemeye gidildi. Buna göre stopajlar, mevduat faizlerinden vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 7 buçuk, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 5, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 2 buçuk olarak uygulanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı yeni karar ile ilgili de detaylar belli oldu.

Mevduat faizlerinden

-Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 7.5

-1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 5

-1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 2.5

-Enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun hesaplarda yüzde 0

-Kur korumalı mevduat hesapları ile döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk Lirasına çevrilen mevduat hesaplarında yüzde 0

-Altın cinsinden mevduat hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden Türk Lirasına çevrilen mevduat hesaplarında yüzde 0

MEVDUAT HESAPLARI FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Türkiye'de bankaların da mevduat hesapları faiz oranları da tarihin en yüksek seviyelerine kadar yükselirken gelen son dakika haberlerine göre de faizler yüzde 60'ların üzerine kadar da yükseldi.