Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! O işi yapan gençlere devlet 1,5 milyon TL destek ödemesi yapacak

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! O işi yapan gençlere devlet 1,5 milyon TL destek ödemesi yapacak
Türkiye'de Ziraat Bankası genç çiftçi uygulamasıyla ilgili son dakika açıklamaları geldi. Gelen açıklamalara göre de daha önce 1 milyon TL olarak verilen genç çiftçi kredisinin artırıldığı ve tarım hayvancılık yapan gençlere...

Türkiye'de Ziraat Bankası genç çiftçi uygulamasıyla ilgili son dakika açıklamaları geldi. Gelen açıklamalara göre de daha önce 1 milyon TL olarak verilen genç çiftçi kredisinin artırıldığı ve tarım hayvancılık yapan gençlere de 1 buçuk milyon TL'ye kadar kredi verileceği ifade edildi.

Ziraat Bankası resmi sayfasında konu ile ilgili yayınlanan açıklamada, "Tarım alanındaki genç girişimci sayısının artırılması, gençlerin tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla genç çiftçilerimize 1.500.000 TL’ye kadar sunulan kredimizdir" ifadelerine yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI 

Cumhurbaşkanlığı kararına göre genç çiftçilere yapılacak destek kredisi ödemesi için şartların şu şekilde olduğuna yer verildi:

"Sözkonusu Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi Kredi desteğinden faydalanmak İçin gerekli şartların İçerisinde Kadın Çiftçi kapsamında; 18 yaşını doldurmuş ve asgari 8 yıllık İlköğretim mezunu kadın olanlar, Genç Çiftçi kapsamında. 18-41 yaş aralığında Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar, askerlik görevini yapmış veya muaf olanlar başvuruda bulunabilecektir. Buna ek olarak faaliyet konusu alanda Üniversiteler tarafından verilen Tarımsal Kredi Eğitim Sertifikasına sahip olma şartı da yer almaktadır. Buna ek olarak; SGK'ya kayıtlı ücretli çalışan olmayanlar, Kredi başvurusunu bizzat kendi adına yapacak olanlar, Kredi vadesi boyunca tarımsal faaliyetlerin yürütüleceği yerde İkamet edecek olanlar başvuruda bulunabileceklerdir"

HİBE ÖDEMESİ DE YAPILACAK

Bakan Yumaklı dün yaptığı açıklamada destek ödemesi miktarının artırıldığını söyleyerek gençlere ve kadınlara söz konusu destek ödemesinin yapıldığını söyledi.

Bakan, "IPARD ve kırsal kalkınma desteklerinde, kadın ve genç girişimcilerimize pozitif ayrımcılıklar var. Hibe desteğine esas proje limitlerini yüzde 100 artırdık, 7 milyon liradan 14 milyon liraya yükselttik. Yeni hayvancılık yol haritamız kapsamında hayvansal üretimin artırılması konusunda yine bu pozitif ayrımcılıkların yer aldığını söylemek istiyorum. Uzman Eller Projesi konusunda başarılı uygulamaları şehirlere gittiğimiz zaman görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gençler, sizler üretmek için varsanız, bizler, sizlerin hemen yanı başınızdayız" ifadelerini kullandı.

Hibe desteğinden faydalanmak için il ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmeniz gerekmektedir.

1.5 milyon liralık destek ödemesinin verileceği alanlar şu şekilde açıklandı:

Canlı hayvan alınmasına

Basit sera yapımına yönelik inşaat harcalamalarına

Faaliyet konunuzla ilgili makine ekipman alınmasına (traktör hariç)

Kiralık işletmeler için kira ücretine

Faaliyet konunuzla ilgili işletme giderlerine

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Söz konusu desteğe başvuru için banka, "Koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlıyorsanız, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabilirsiniz" ifadelerini kullandı.