Devlet bankası 900 bin TL'lik konut kredisini başvurularını başlattı! İşte aylık taksiti ve geri ödeme tutarı

Devlet bankası 900 bin TL'lik konut kredisini başvurularını başlattı! İşte aylık taksiti ve geri ödeme tutarı
Ülke genelinde ev sahibi olmak isteyenler için çok ciddi bütçeler gözden çıkarılması gerekirken bu bütçelerin de bir anda ortaya konulamayacak olması sebebiyle de vatandaşlar konut kredilerine yöneliyorlar. Tasarruflarını da...

Ülke genelinde ev sahibi olmak isteyenler için çok ciddi bütçeler gözden çıkarılması gerekirken bu bütçelerin de bir anda ortaya konulamayacak olması sebebiyle de vatandaşlar konut kredilerine yöneliyorlar. Tasarruflarını da bir noktada toplayarak peşinat olarak sağlayan vatandaşlar geri kalan kısım için ise konut kredisi çekerek eksiklerini kapatıp kurdukları ev hayaline yaklaşmak istiyor. Bu sebeple de konut kredisi için yüksek talep gösterilirken konut kredisi maliyetlerinin de yükselmesi sebebiyle bu yüksek talebinde konut kredisi kullanımına da dönüşümü oldukça yavaş oldu.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Türkiye'de konut kredisi çekecek olanların da akıllarına gelen ilk bankalar kamu bankaları olurken bunun geçmişten gelen de bir sebebi bulunuyor. Kamu bankaları esasında kar odaklı bankalar olmazken devlet de bu bankalar üzerinden bazı sektörleri de destekleyerek bu sektörlerin gelişimini sağlıyordu.

Konut kredileri de konut sektörüne destek vermek için düşük faizle kamu bankaları tarafından veriliyordu. Bu şekilde konut sektörünün 250 alt sektörü desteklenirken vatandaşlar da uygun kredi maliyeti ile ev sahibi olabiliyordular.

Vakıfbank müşterileri 120 aya kadar vade ile konut kredisi kullanma imkanına sahipler. 10 yıllık vade ile verilen bu kredi ile beraber müşteriler aradıkları finansmana erişebiliyorlar.

900.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Vakıfbank'tan konut kredisi çekecek olanların kredi maliyetleri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile hesaplanıyor. 120 ay vadeli 900 Bin TL konut kredisi bu bankadan aylık 34.507 TL taksitle çekilebiliyor. Kullanılan 900 Bin TL kredinin 10 yıllık toplam maliyeti ise 4,1 Milyon TL'yi buluyor.