Eski Merkez Bankası Başekonomisti açıkladı! O tarihte elektriğe rekor zam geliyor

Eski Merkez Bankası Başekonomisti açıkladı! O tarihte elektriğe rekor zam geliyor
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara resmi X hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte Temmuz Ağustos ayı itibariyle elektriğe zam geleceğini açıkladı.Ülke geneli tüketici enflasyonu, özellikle de hizmet fiyatlarında...
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara resmi X hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte Temmuz Ağustos ayı itibariyle elektriğe zam geleceğini açıkladı.
Ülke geneli tüketici enflasyonu, özellikle de hizmet fiyatlarında ki artışın da etkisiyle yükselmeye devam ederken Nisan ayında da yıllık enflasyon, 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıkarken, yıllık çekirdek enflasyonda yeni bir rekor kaydedildi.

ELEKTRİĞE DEV ZAM GELİYOR

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara tarafından gelen açıklamalara göre de sosyal medya hesabından tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasında ki ilişkileri de gösteren grafik paylaştı. Prof. Dr. Kara,  "Elektriğe ciddi zam geleceğini" belirtirken, zam tarihi olarak da Temmuz ve Ağustos aylarını işaret etti. Paylaşılan grafiklere göre de elektrik fiyatları da 2023 yılının ilk 4 ayında nispeten sabit kalırken de TÜFE'de ise artış görüldü.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, doğalgaz ve elektrik zamları ile ilgili, Geçen yıl başlayan ve 1 Mayıs itibariyle sona eren doğalgaz indiriminin ardından faturalar yaklaşık 150-170 lira daha fazla gelecek. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarının aslında seçim öncesi arttırılması gerekiyordu. BOTAŞ’ın tahminen 20 milyar dolar civarında borcu var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 Nisan ayında 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceğini açıklamıştı. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte ücretsiz doğal gaz kullanımı da sona erdi. 1 Mayıs itibariyle biten doğalgaz indiriminin ardından her hane, gelen faturalarda yaklaşık 150-170 lira daha fazla ödeyecek.