Gündem Konusuydu! Kripto Ve Borsaya Vergi Kesinleşti

Gündem Konusuydu! Kripto Ve Borsaya Vergi Kesinleşti
Haziran ayında Meclis’e sunulacak yasa teklifinde kripto varlıklar ve borsa hisselerinin alım satımında işlem vergisi alınması kesinleşti.

Haziran ayı itibariyle Meclis'e sunulacak olan yasa teklifinde, kripto varlıklar ve borsa hisselerinin alım satımında işlem vergisi alınması konusu netlik kazandı. Hisse alım satımından alınacak işlem vergisi oranı on binde 1 ile 3 arasında olacakken, kripto varlıklar için ise yüzde 2 hizmet bedeli uygulanması planlanıyor.

Vergi paketi, bayramdan sonra Meclis'e sunulacak ilk yasa teklifi olacak ve vergi paketinin bu hafta son şeklini alması bekleniyor. Borsa hisseleri ve kripto varlıkların alım satımından alınacak işlem vergisinin yanı sıra, vergi paketinde birçok madde bulunacak ve bu paketin ilk etapta yaklaşık 60 madde civarında olması bekleniyor. Vergi paketinde, etkin olmayan vergi muafiyetlerinin kaldırılması gibi konuların da yer alması öngörülüyor.

Kripto varlıklar için hizmet bedeli öngörülürken, ilerleyen zamanlarda işlem vergisinin de gündeme gelebileceği belirtiliyor. Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Sermaye Piyasası Kanunu değişikliğinde kripto varlıklar için vergi bulunmazken, SPK'nın yüzde 1, TÜBİTAK'ın ise yüzde 1 olmak üzere yüzde 2'lik bir hizmet bedeli öngörülüyor. Ancak işlem vergisi konusunda teklife herhangi bir ekleme yapılmayacak ve ilerleyen zamanlarda bu konuda adım atılması bekleniyor.