İGDAŞ halka arz mı oluyor?

İGDAŞ halka arz mı oluyor?
Bu sabah gündeme düşen haberlere göre İBB Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarını söyledi.Vural otopark şirketi İspark’ın, su şirketi Hamidiye’nin...

Bu sabah gündeme düşen haberlere göre İBB Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarını söyledi.

Vural otopark şirketi İspark’ın, su şirketi Hamidiye’nin ve Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu belirtti.

İGDAŞ HALKA ARZ OLUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğalgaz dağıtım şirketini halka arz etme planını yeniden canlandırıyor. İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, belediye meclisinde CHP’nin çoğunluğu elde etmesinin, İGDAŞ’ın halka arzı da dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarında ilerlemeye imkan tanıdığını söyledi.

İGDAŞ’ın halka arz planı ilk olarak 2010’larda gündeme gelmiş ancak hayata geçememişti. Daha yüksek doğalgaz tarifesinin onaylanması durumunda İGDAŞ'ın 10 milyar dolara kadar değerleme yakalayabileceğini söyleyen Vural, İGDAŞ’taki İBB hissesini yüzde 90’ı aşkın seviyeden yüzde 20’nin altında bir seviyeye indirmeyi hedefleyeceklerini kaydetti.

BELEDİYE ÇOĞUNLUĞU CHP'DE

İstanbul'da belediye Meclis çoğunluğunun da Cumhuriyet Halk Partisi'nde olması da bu konuda kararı neticelendirerek şirketi SPK'ya başvurarak halka arza açabileceği ifade ediliyor. İGDAŞ'ın değerlemesi sonrası da borsada halka arz olması beklenen şirketler de araştırılıyor.

İGDAŞ NEDİR?

İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş, kısaca İGDAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve bazı iştiraklerin katılımıyla 25 Aralık 1986 tarihinde, İstanbul'un doğalgaz alt yapısını, dağıtımını ve işletimini sağlamak amacı ile kurulmuş bir şirkettir. 2013 yılı toplam çalışan sayısı 5420'dir.