İslam Memiş altında tarihi verdi kıyamet kopacak

İslam Memiş altında tarihi verdi kıyamet kopacak
Türkiye'de Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafında altında Pazartesi günü kıyametin kopacağı açıklanırken hazır olun uyarılarında da bulunuldu. Altın ve para piyasalarının da önde gelen uzmanları arasında...

Türkiye'de Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafında altında Pazartesi günü kıyametin kopacağı açıklanırken hazır olun uyarılarında da bulunuldu. Altın ve para piyasalarının da önde gelen uzmanları arasında yer alan İslam Memiş'te haftanın son işlem gününde de ons altında yaşanan büyük yükseliş sonrası da yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda da önemli uyarıda bulundu.

Memiş tarafından gelen açıklamalarda; emtia piyasasında Pazartesi günü itibariyle önemli bir düşüş yaşanabileceğini öne sürerek, olası dip fiyatlar için tarih verildi. Nisan ayına tarihi yükselişlerle de başlayan altın, son haftalarda da nispeten durağan bir seyir izleyerek de yatırımcılarda büyük beklenti oluşturmuştu.

Altın fiyatlarında da gelecek yükselişlerin de ne zaman gerçekleşeceği de merak konusu olarak ön plana çıktı. Ons altında da yaşanan ani sıçrama ile birlikte xauusd paritesi 2378 dolara ulaşarak da son üç haftanın en yüksek seviyesini de gördü.

PAZARTESİ ALTINDA DA KIYAMET KOPACAK

Altın sahipleri de önümüzde ki haftanın altın fiyatları için de ne getireceği merak ederken piyasanın da önemli ismleri arasında İslam Memiş'ten de üzücü haber geldi. Kapalıçarşı piyasalarının da nabzını tutan Memiş, Mayıs ayının başından itibaren de geniş bir bant aralığında da hareketlerin beklenmesi gerektiğini de ifade ederek altın fiyatlarında da kapanış seansına doğru yaşanan düşüşün de Pazartesi gününden itibaren devam edeceği ve gelecek hafta altın fiyatlarında da bir düşüş olacağı vurguladı.

İslam Memiş yaptığı açıklamada aşağıda ki ifadelere yer verildi:

"Ons altın, son üç haftanın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Şu an itibarıyla 2368 dolarda işlem görüyor ancak gün içinde 2378 dolara kadar yükseldi.

Geçtiğimiz hafta yaptığım uyarılarda altın fiyatlarının mayıs ayı boyunca 2280-2380 dolar arasında dalgalanacağını öngörmüştüm. Şimdi üst sınıra yaklaşıldı ve bu noktada bir dirençle karşılaşarak geri çekildi.

Düşüşlerin pazartesi günü itibarıyla devam etmesini bekliyoruz. Yani altın fiyatlarında yukarı yönlü sınırlar test edildikten sonra, sıra aşağı yönlü hareketlere gelecek. Gelecek hafta altın, 2280 dolara doğru bir yönelim gösterecek.

Ancak bu düşüşlere paniklememek önemli. Ortalama ve uzun vadeli beklentimiz altın fiyatlarının yükseliş trendini sürdüreceği yönünde.

Bu nedenle altın bulunduranlar sabırla Temmuz ayını beklemeli. Haziran ayında piyasanın yönü belli olacak ve gerçek yükselişlerin yaz aylarında başlayacağını düşünüyorum."