Koç Metalurji A.Ş. Şirketi Kime Ait, Koç Metalurji Ne İş Yapmaktadır ?

Koç Metalurji A.Ş. Şirketi Kime Ait, Koç Metalurji Ne İş Yapmaktadır ?
Bu gece SPK tarafından açıklanan bülten ile birlikte iki şirketin halka arzına onay verilmişti. Halka arz onayı verilen şirketlerden biri olan Koç Metalurji şirketinin kime ait olduğu ve ne iş yaptığını bu yazımızın devamında sizler için hazırladık.

Bu gece açıklanan SPK bülteni ile birlikte halka arz onayı alan Koç Metalurji A.Ş. şirketinin kime ait olduğu ve metalurji şirketinin ne iş yaptığını bu yazımızın devamında ele aldık. 2,5 Milyar Lira büyüklüğünde gerçekleşmesi beklenen halka arz için, 125.000.000 Lot dağıtılacak halka arzda lot başı fiyat ''20,5'' TL olarak belirlendi.

Koç Metalurji A.Ş. Şirketi Kime Ait ?

Koç Metalurji A.Ş tek ortaklı bir yapıya sahip olan giyim şirketidir. Şirketin sahibi olan Adil Koç, tek ortak olarak yüzde 100 hisseye sahiptir. 1993 yılında kurulan ve iş hayatına başlayan bir şirkettir.

Sanayi şirketi, 1993 yılında Koç Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş unvanı ile kurulmuş olup 2016 yılında gerçekleştirdiği unvan değişikliği ile Koç Metalurji A.Ş olmuştur.

Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren şirket üretim tesislerinde çelik ve demir imalatı gerçekleştirmektedir. Koç Metalurji’nin Hatay’da çelikhane ve haddehane merkezleri bulunmaktadır. Şirket yıllık 1 ton civarında sıvı çelik üretimi kapasitesi ve yaklaşık 500 bin ton inşaat demiri üretim kapasitesi ile hizmet vermektedir.

Koç Metalurji A.Ş. şirketinin iştiraki kuruluşlarından biri olan “Hatay Yağları Türk A.Ş” paylarının yüzde 43,22’si Koç Metalurji’ye aittir.

Koç Metalurji Halka Arz Gelirini Nerede Kullanacak ?

Koç Metalurji A.Ş halka arz taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre şirket halka arz gelirini aşağıdaki şekilde kullanmayı planlamaktadır:

  • Yüzde 35’i hammadde finansmanı
  • Yüzde 35’i yenilenebilir enerji finansmanı
  • Yüzde 20’si hammadde tedariki ve işletme sermayesi
  • Yüzde 10’u mevcut üretim tesisin modernizasyonu finansmanı