Kredi Kartı Asgarisini Ödeyenlere Flaş Uyarı! 4 Gün Sonra Değişecek

Kredi Kartı Asgarisini Ödeyenlere Flaş Uyarı! 4 Gün Sonra Değişecek
Türkiye'de 90 milyonun üstüne kredi kartı sahipleri için flaş uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından Nisan ayı faiz kararı merakla beklenirken tarih ve detaylar da belli...

Türkiye'de 90 milyonun üstüne kredi kartı sahipleri için flaş uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından Nisan ayı faiz kararı merakla beklenirken tarih ve detaylar da belli oldu. Faiz artışı yapıldığı sürece bankalarda kredi ve ek hesap gibi birçok ürününün faiz tutarlarını da her ay güncelliyor.

Bu süreçte gecikme faizi ve kredi faizleri de artarken asgari ödemesi yapan vatandaşlar için de 4 gün sonra değişecek oranlar ile ilgili uyarılar da yapılmaya başlandı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı nisan ayı faiz kararı için takvim belli oldu.

Buna göre; Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak.

KREDİ FAİZLERİ DEĞİŞECEK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kredi kartı kullanımını kısıtlamak ve parasal sıkılaştırmayı artırmak için yeni bir karar aldı.

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre kredi kartı nakit avans çekimlerinde faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltildi, kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5 oldu.

Nisan ayı TCMB faiz kararı sonrası olası artışta kredi ve kredi ürünlerine de tekrar artış yaşanacak. Bu süreçte gecikme faizinin de artması durumunda kartın asgari ödemesini yapan vatandaşlar da bir sonraki ay daha fazla faiz ödeyerek borcu artacak.