Kredi kartından nakit para nasıl çekilir? Kredi kartı nakit çekim faiz oranları ne kadar?

Kredi kartından nakit para nasıl çekilir? Kredi kartı nakit çekim faiz oranları ne kadar?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından sıkılaştırma adımları doğrultusunda da politika faizi yüzde 50'ye kadar yükselirken yaşanan yükseliş sonrası da mevduat hesaplarından kredilere ve kredi kartlarına kadar da her...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından sıkılaştırma adımları doğrultusunda da politika faizi yüzde 50'ye kadar yükselirken yaşanan yükseliş sonrası da mevduat hesaplarından kredilere ve kredi kartlarına kadar da her yerde faiz oranları da fırladı. Yaşanan faiz artışı sonrası da kredi kartı faizleri yüzde 5'e yükseldi.

Bundan 1 yıl önce yüzde 2 civarında olan kredi kartı nakit çekim faizlerinin 2,5 kattan fazla artırılması da verilere yansıdı. BKM aylık verilere de bakıldığında kredi kartından nakit çekim tutarı da, geçen yılın Haziran ve Temmuz ayında Mayıs ayına göre yüzde 43 gerilerken ağustos ayında da tekrar yukarı çıkmaya başladı. Yerel seçimler öncesi ciddi şekilde artırılmayan kredi kartı faizleri nedeniyle yaşanan yükselişin en büyük nedeni, kredi kartı faiz oranlarının ihtiyaç kredisi faiz oranlarından daha düşük olması etkili oldu.

Geçtiğimiz yıl Haziran ve Temmuz aylarında da 40 milyar olan kredi kartı nakit çekim miktarı da Ağustos ayında yüzde 50 oranında artarak 60 milyarı aştı. Yıl ise 104.4 milyar liradan tamamlandı.

Bu sene başında da yine kredi kartından nakit çekimler rekor seviyelere geldi. Hem kredi kartı nakit çekimi hem de işlemleri rekor getirirken bunda en çok etkili olan konu, yerel seçimler sonrası kredi kartı taksitleri sınırlandırılacak, kaldırılacak söylentileri oldu.

Şubat ayına göre Mart ayında yüzde 26.32'lik düşüş oldu ve 89.34 milyar lira oldu. Nakit çekim işlem adeti de yüzde 18.44 oranında azaldı.