Kurban bayramı öncesi kallavi zam geldi! Çatır çutur fiyatları artırdılar

Kurban bayramı öncesi kallavi zam geldi! Çatır çutur fiyatları artırdılar
Türkiye'de Kurban Bayramı tatilinde şehir dışına çıkacak veya tatil yapacaklar için kötü haber verildi. Buna göre de son dönemde şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının tavan yaptığına şahitlik edilirken bu durumda vatandaşları...
Türkiye'de Kurban Bayramı tatilinde şehir dışına çıkacak veya tatil yapacaklar için kötü haber verildi. Buna göre de son dönemde şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının tavan yaptığına şahitlik edilirken bu durumda vatandaşları isyan ettiriyor. Otobüs firmaları da artan maliyet sebebiyle fiyatlarına zam yaptıklarını savunurlarken bu zam oranları da enflasyon verileriyle doğrulanıyor.
Kurban Bayramı tatiline de az bir süre kalırken otobüs bilet fiyatlarında tırmanış gözlenirken Nisan ayı enflasyon rakamları da bu zam oranlarının ne denli yüksek olduğunu da gözler önüne seriyor. Karayolu ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı da bir önceki aya göre en fazla artış gösteren başlık olarak yüzde 34,24'lük artışla dikkat çekiyor.
Gelen zamlarla beraber de Ankara'dan Tekirdağ'a gitmek 750 TL, İstanbul'dan Giresun'a seyahat etmek 850 TL, İzmir Kastamonu 1300 TL gibi maliyetler ortaya çıktı. Ankara Muğla arası 800 TL yükselirken Adıyaman'a gitmek için ise 800 TL ödeme yapılması gerekecek.
Balıkesir'de ise 400 ila 600 TL arasında değişen fiyatlar da vatandaşların ceplerinden çıkacak. Artan fiyatlar öğrencileri ve vatandaşları zor durumda bırakırken aile ziyaretleri gibi memlekete yapılan seyahat ise azalıyor. Bu noktada otobüs bilet fiyatları da uçak bilet fiyatlarıyla yarışıyor. Bu noktada otobüslerde ki doluluk oranları da olumsuz etkilenirken; birçok otobüs, kapasitesinin yarısı kadar yolcuyla seyahat ediyor.

Otobüs şoförleri de durumu doğrulayarak, yolcu sayısında belirgin bir düşüş olduğunu ifade ediyorlar. Ankara otogarının, artan fiyatlar nedeniyle boş kaldığına dair şikayetler de dile getiriliyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın, karayolu yolcu taşımacılığı için belirlediği taban ve tavan fiyatlarının olduğu da hatırlatılıyor.