Resmi Gazete'de yayınlandı yürürlüğe girdi! Bayramda bunu yapana 11.540 TL şipşak ceza kesilecek işte sebebi

Resmi Gazete'de yayınlandı yürürlüğe girdi! Bayramda bunu yapana 11.540 TL şipşak ceza kesilecek işte sebebi
Türkiye'de Kurban Bayramı için 81 ile genelge gönderildi. Giden genelgelere göre de cezalar açıklandı. Kurban Bayramı Türkiye'de 16 Haziran ile 19 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı boyunca Diyanet İşleri...
Türkiye'de Kurban Bayramı için 81 ile genelge gönderildi. Giden genelgelere göre de cezalar açıklandı. Kurban Bayramı Türkiye'de 16 Haziran ile 19 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesme esaslarına ilişkin detayları açıkladı.
Bu doğrultuda 81 ilde Resmi Gazete kararı yayımlanırken bu gece yarısından sonra da cezalar belli oldu. Kurban Bayramı'nda bunu hatayı yapanlara 11 bin 540 TL para cezası kesilecek.

Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında 81 il genelinde Kurban Bayramı için uygulanacak olan kararlar belli olurken uygulamalar 81 il için geçerli olacak.

Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Kurban Bayramı süresi boyunca kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uygun olarak kesmelerine yardımcı olmak için uygulanıyor.

11 BİN 540 TL CEZA KESİLECEK

Kurban Bayramı’na dair ilgili gelen mevzuat ve kurul komisyon kararlarına da aykırı hareket edenler de vatandaşlara cezai işlemler uygulanacak.

Bu doğrultuda park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde aykırı faaliyetlerde bulunanlar ile de kesime uygun alanlarda da gerekli önlemleri almayan kişilere de 4 bin 810 TL idari para cezası kesilecek.

Kurban kesim yerlerinde de gerekli yasalara uymayan ve önlem almadan da kurban atıklarını toprağa veren tesislere de toplu kesimler için 464 bin 585 TL ceza kesilecekken de aynı hareketin konutlarda da işlenmesi halinde 11 bin 540 TL idari para cezası da ödeyecek.

Bunun dışında da Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğde de cadde, sokak, parkları kurban kesim yeri olarak kullananlara da kesim sonrasında kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, yetkili birimler tarafından yaptırım uygulanacak.

Hayvanlar satılırken hayvanların sağlıklarının iyi, barındırıldıkları yerin temiz ve sağlık şartlarına uygun olması zorunlu olup bu hükme aykırı hareket edenlere ise 2 bin 405 TL para cezası kesilecek.