Sigaraya 4 TL alkole 166 TL ve akaryakıta 2 TL o tarihte ÖTV zammı geliyor! Cumhurbaşkanı kararı verecek

Sigaraya 4 TL alkole 166 TL ve akaryakıta 2 TL o tarihte ÖTV zammı geliyor! Cumhurbaşkanı kararı verecek
Türkiye'de Temmuz ayına kısa bir süre kala milyonların merakla beklediği maaş zamlarından önce vergi zamlarının geleceği konuşulmaya başlandı. Vergi uzmanı Ozan Bingöl bugün resmi X hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte...

Türkiye'de Temmuz ayına kısa bir süre kala milyonların merakla beklediği maaş zamlarından önce vergi zamlarının geleceği konuşulmaya başlandı. Vergi uzmanı Ozan Bingöl bugün resmi X hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte alkol, tütün ve akaryakıta ÖTV zammı gelebileceğini açıkladı.

Resmi X hesabından paylaşım yapan Ozan Bingöl yazısının başına "Cumhurbaşkanı aksi bir karar almaz ise.." diyerek başladı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı vergi oranlarını hem artırma hem indirme yetkisine sahip. Temmuz ayında eğer aksi bir karar almaması durumunda sigara, alkol ve akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı gelecek.

SİGARA, ALKOL VE AKARYAKITA ÖTV ZAMMI GELİYOR

Vergi uzmanı Ozan Bingöl yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı aksi bir karar almaz ise en iyimser tahmin ile 3 Temmuz günü; 1 Litre benzindeki ÖTV tutarı 9,45 liradan 10,92 liraya 1 Litre motorindeki ÖTV tutarı 8,86 liradan 10,24 liraya 1 Litre alkoldeki ÖTV tutarı 1.062 liradan 1.228 liraya yükselecektir. Yani aksi bir karar alınmadıkça 3 Temmuz 2024 tarihinde “Akaryakıt, Alkol ve Tütün” ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarında otomatik olarak yapılacak artış oranı (Mayıs ve Haziran ÜFE sıfır bile gelse) %15,61 olacaktır!" ifadelerine yer verdi.

Bu doğrultuda 3 Temmuz tarihinden sonra:

1 litre benzinde yer alan ÖTv tutarı 9,45 TL'den 10,92 TL'ye

1 litre motorinde yer alan ÖTv tutarı 8,86 TL'den 10,24 TL'ye

1 litre alkolde ki ÖTV tutarı 1.062 TL'den 1.228 TL'ye yüksleecek.

Akaryakıt, alkol ve tütün ürünleri için uygulanan ÖTV tutarlarında otomatik yapılacak artış oranının Mayıs ve Haziran dahil ÜFE sıfır gelse bile yüzde 15,61 oranında olacağını belirtti.

SİGARAYA PAKET BAŞI 2-3 TL ÖTV ZAMMI

Sigaraya gelen son zam sonrasında Temmuz ayı itibariyle de paket başı 2 ila 3 TL arasında ÖTV zammı gelmesi bekleniyor.