SSK Bağkur 4a 4b 4c emeklisinin Kurban bayramı ikramiyeleri o tarihte hesaplarda olacak

SSK Bağkur 4a 4b 4c emeklisinin Kurban bayramı ikramiyeleri o tarihte hesaplarda olacak
SSK Bağkur 4a 4b 4c emeklileri bayram ikramiyelerini dört gözle beklerken milyonlarca emekliye de güzel haberler geldi. İkramiyelerin de hesaplara yatacağı tarihte öne doğru çekiliyor. İktidar kanadı da emeklilere yılda iki kez...

SSK Bağkur 4a 4b 4c emeklileri bayram ikramiyelerini dört gözle beklerken milyonlarca emekliye de güzel haberler geldi. İkramiyelerin de hesaplara yatacağı tarihte öne doğru çekiliyor. İktidar kanadı da emeklilere yılda iki kez verilen bayram ikramiyesini de yüzde 50 zamla beraber 2 bin liradan 3 bin liraya kadar yükseltmişti. Bu artış da emekliler arasında hayal kırıklığı yaratırken gelen tepkiler sonrasında da iktidarın ikramiyeye de ek zam yapacağı söylentileri de dolaşıyor.

Kulis bilgilerine göre de; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın bir zamanda ikramiyenin daha da artırılacağını açıklayacak. Ayrıca, bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılma tarihinin öne çekileceği de konuşuluyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELİYOR

Emeklilere bayramda verilecek olan ikramiyeyi de 3 bin lira olarak duyuran iktidar da kamuoyundan gelecek tepkilere yanıt olarak da yeni bir hamle yapacak. İktidar kulislerinde de konuşulan haberlere göre de; Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından ikramiyeyi 10 bin TL'ye çıkaracaklarını duyuracak.

Emekli aylıklarında da beklenen artışların gerçekleşmemesi, yerel seçimlerde de iktidar kanadının kaybetmesine sebep oldu. Seçim yenilgisiyle ilgili de tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik seyyanen zam taleplerini "tahrik" olarak nitelendirdi ve bütçede emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın imkansız olduğunu savundu.

“BU GİDERİ KARŞILAMAYA YETMİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da emekli aylıkları konusunda da bütçeyi işaret ederek, "Şimdi birileri çıkıp emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor.

Bakınız, ülkemizde hali hazırda 16 milyon emekli var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek, bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek ise 1,9 trilyon liralık bir kaynağın buraya aktarılması demektir. Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak ve tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor." diye konuşmuştu.

BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖNE DOĞRU ÇEKİLDİ

Bu açıklamalar sonrasında milyonlarca emekli hayal kırıklığına uğrarken geçim sıkıntısı yaşayan emekliler de bu kez gözlerini de bayram ikramiyesine çevridi. İktidar kanadı da emeklilerin gönlünü almak adına da bayram ikramiyesini de 3 bin liradan 10 bin liraya çıkaracak. Bu şekilde 2023 yılında da 2 bin TL olan ikramiyeye de 5 kat zam yapılmış olacak.

İkramiye ödeme tarihlerinin de öne çekileceği ve emekli hesaplarına da bayram öncesi yatırılacağı iddia edildi. 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı için ikramiye ödemelerinin 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılabileceği belirtiliyor.