SSK Bağkur emeklisine bayramda ek 1.500 TL ikramiye ödemesi yapılacak

SSK Bağkur emeklisine bayramda ek 1.500 TL ikramiye ödemesi yapılacak
Türkiye'de milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için güzel haberler geldi. Buna göre de o emeklilere Kurban Bayramı'nda bin 500 TL daha fazla ikramiye de yatacak. Hükümet; SSK Bağkur ve  memur emeklileri de yüzde 49,25...

Türkiye'de milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için güzel haberler geldi. Buna göre de o emeklilere Kurban Bayramı'nda bin 500 TL daha fazla ikramiye de yatacak. Hükümet; SSK Bağkur ve  memur emeklileri de yüzde 49,25 oranında da zam açıklarken bayram ikramiyesini de bu yıl bin liradan 3 bin liraya yükseltti.

Yapılan zam yetersizliği sebebiyle de hayal kırıklığı yaşayan emeklilere de sevindirici haberler geldi. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere yapılacak olan ek 1500 TL'lik bayram ikramiyesi için resmi bir açıklama yapıldı.

2018 yılında başlayan bayram ikramiyeleri, ilk olarak 1000 TL olarak belirlenmiş ve asgari ücretin yüzde 62'si oranında veriliyordu.

O EMEKLİLERE 4500 TL İKRAMİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam ve düşük emekli ikramiye artışının 'bütçe dengesi' gerekçesiyle olduğunu belirtti.

Hükümetin ikramiye ödemelerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan 25 bin emekliye 1500 TL'lik bayram ikramiyesi yatıracak. Bu sayede toplamda 4500 TL ödeme alacak olan emekliler, bayramı daha rahat geçirebilecek.

“EMEKLİLERE EK ÖDEME YAPACAĞIZ”

CHP’li eski Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Emeklilerimiz zor bir dönemden geçiyor. Onların yanında olmak, bayramlarını sevinçle kutlamalarına katkı sağlamak bizim görevimiz. Bu nedenle Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da emeklilerimize ek ödeme yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra da belediye başkanının değişmesi sonrası da bu ek ödemenin Kurban Bayramı'nda yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'da kendi döneminde de Kurban Bayramı'nda sosyal yardım kriterlerine de uyan 25 bin emekli vatandaşa da 3 bin liralık ikramiyeye ek olarak da 1500 TL destek ödemesi yapacak.