Tasarruf uzmanı açıkladı! Parasını yatıran 1 ayda 230 bin TL kazandı

Tasarruf uzmanı açıkladı! Parasını yatıran 1 ayda 230 bin TL kazandı
Tasarruf uzmanı Mert Başaran'ın yaptığı açıklama gündemde geniş yankı uyandırdı. Başaran'ın yaptığı açıklama da; yatırımcılara en çok kazandıracak yatırım aracı belli oldu. Pek çok yatırımcının da belirli miktar...
Tasarruf uzmanı Mert Başaran'ın yaptığı açıklama gündemde geniş yankı uyandırdı. Başaran'ın yaptığı açıklama da; yatırımcılara en çok kazandıracak yatırım aracı belli oldu. Pek çok yatırımcının da belirli miktar paralarını artırmak amacıyla da yatırım araçlarını tercih ettiği ifade edildi. Yatırım yaparken de gelecekte kar elde etme hedeflense dahi kaybetme riski de alınır. Bu sebeple de uzman isimlerin görüşleri de altın gözüyle bakılıyor.
Ünlü ekonomist Mert Başaran'ın da yatırımcılara fon tavsiyesinde bulunarak da gerekçelerini anlattı.

BAŞARAN: 230 BİN TL KAZANDIRDI

Ülke geneli de pek çok bankaların içerisinde fonlar yer alırken bu fonlar içerisinde de dikkat çeken hisse fonları oldu. Ünlü ekonomist ve tasarruf uzmanı Mert Başaran'da hisse fonlarına dair de aylık dudak uçuklatan kazancı da örnekleyerek açıkladı.

Başaran yaptığı açıklama da, “Yüzde 9 kazanan bir borsada yüzde 23 kazanan bir fon var. Hisse senedi fonları bir ayda yüzde 23 kazandırmış. 1 Milyon TL bir ayda 1 Milyon 230 bin TL olmuş. Türkiye’de bankaların şirketleri fonlarına bağlı hisseler kazandırmış” dedi.

YATIRIM FONLARI NEDİR?

Yatırım fonları genellikle yatırım amacıyla da oluşturulan ve birçok farklı varlığa da yatırım yaparak riski dağıtmayı hedefleyen bir araç olarak da bilinmektedir. Fonların da yatırımcıların küçük miktarlarda da büyük ve çeşitlendirilmiş bir portföy oluşturulmalarına da olanak sunar. Fonlar genel olarak profesyonel fon yöneticileri tarafından da hazırlandığı için tercih edilmektedir.

Fonlar, hisse senedi, tahvil, emtia ve gayrimenkul gibi farklı varlık sınıfları arasında yer alıyor. Ayrıca, fonlar genellikle düşük maliyetli ve vergi avantajları sağlamasıyla da dikkat çekiyor.