TBMM'de Onaylanarak Yürürlüğe Girecek: Borcu Olanlara Devlet Kredi Verecek

TBMM'de Onaylanarak Yürürlüğe Girecek: Borcu Olanlara Devlet Kredi Verecek
Türkiye'de devlet tarafından sicil affı doğrultusunda borçları kapatabilmek adına destekli krediler vermeye hazırlanıyor. Bu süreçte yeni gelecek düzenleme de kamu bankaları aracılığıyla da sağlanacak bu kredilerin de Meclis'in...
Türkiye'de devlet tarafından sicil affı doğrultusunda borçları kapatabilmek adına destekli krediler vermeye hazırlanıyor. Bu süreçte yeni gelecek düzenleme de kamu bankaları aracılığıyla da sağlanacak bu kredilerin de Meclis'in gündeminde yer aldığı ifade edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde yer alan sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisiyle beraber de borç yükü altında ki vatandaşların gündemde yer alan gelişmeler arasında olduğu ifade edildi. Özellikle de kredi ve kredi kartı borçları sebebiyle de zor durumda olanlar için bu düzenlemenin de finansal sicilleri temizleyerek yeni bir başlangıç yapabilmesine de olanak sunması bekleniyor.

Sicil affı, kredi kartı, taşıt ve konut kredisi gibi de borçlar için geçerli olacak ve kredi puanı da düşük olan vatandaşların kara listeden çıkarılması hedefleniyor. Bu düzenlemelerle beraber de devlet destekli krediler de gündeme geldi.

KAMU BANKALARINDAN 50 BİN TL KREDİ

Kamu bankaları aracılığıyla sağlanacak olan bu kredi en az 50 bin Türk Lirası olarak planlanıyor ve borçların yapılandırılmasına yardımcı olacak.

TBMM'nin bu konuda ki kararını onaylanması ve Resmi Gazete'de de yayımlanması halinde de uygulamanın detayları ve başvuru koşullarının da netlik kazanacağı ifade edildi. Vatandaşların bu süreçte finansal yükünü de hafifletmeyi amaçlayan bu adımların da ekonomik sıkıntılar içerisinde ki bireyler için de önemli bir fırsat olarak görüyor. Sicil affı ve borç kapatma kredisinin de ekonomik toparlanma süreçlerinde de önemli rol oynadığı ve bireysel bankacılık sistemine de tekrardan entegre olmalarını sağlaması hedefleniyor.