Ticaret Bakanlığı sıfır ve 2. el araç satışlarına sınırlama getiriyor! İşte araç alacaklara güzel haber

Ticaret Bakanlığı sıfır ve 2. el araç satışlarına sınırlama getiriyor! İşte araç alacaklara güzel haber
Türkiye'de taşıt piyasalarına bakanlıktan yeni bir düzenleme daha gelirken gelen son dakika bilgilerine göre taşıt piyasasında ki fahiş fiyat artışlarının da önüne geçmek de stokçuluğu bitirmek ve tüketicileri de korumak...

Türkiye'de taşıt piyasalarına bakanlıktan yeni bir düzenleme daha gelirken gelen son dakika bilgilerine göre taşıt piyasasında ki fahiş fiyat artışlarının da önüne geçmek de stokçuluğu bitirmek ve tüketicileri de korumak için yeni bir düzenleme yapacakları öğrenildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından da başlatılan düzenlemelere göre de araç bayileri, taşıtın üretici veya distribütör tarafından da yetkili satıcılara da tahsis edildiği ve vergilerinin de ödendiği andan itibaren de taşıt satış fiyatını artıramayacak. Alıcıdan da en fazla satış fiyatının yüzde 10'u kadar ön ödeme alınacak.

Söz konusu bu yeni yönetmeliğe göre de bayiler; aracı aldıktan sonra satış fiyatını artıramayacak ve vergisi ödenen taşıt, 15 gün içinde teslim edilecek. Garantisi de süren araç arızalandığında da bayi, arıza giderilerinceye kadar da araç sahibine yeni bir araç tahsis ederek tamir olup araç teslim edilince araç da alınacak.

Söz konusu bu düzenleme artık yabancı markaların ülkemizde satış yapan yerlerine de önemli düzenlemeler de gelecek.

Düzenleme ile bayiler arası rekabeti bozacak uygulamalara geçit verilmeyecek. Bayi, bir ay içerisinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlayamayacak. Fiyat değişimleri ise 3 gün önceden bildirilecek.

2. el taşıt ve toplu araç alımı satımında ihale düzenlenecek. İhale şartları şeffaf belirtilecek. İhale ilanında araçla beraber tüm detaylara yer verilecek.

Yeni yönetmelik önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek.