Toplu ulaşıma o ilde yüzde 33 zam yapıldı! İşte tam ve indirimli bilet fiyatları

Toplu ulaşıma o ilde yüzde 33 zam yapıldı! İşte tam ve indirimli bilet fiyatları
Türkiye'de UKOME Genel Kurulu'nda bugün çıkan karar sonrası toplu ulaşıma zam geldi. UKOME Genel Kurulu'nda alınan karar sonrası Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Zam sonrası tam ücret 20 liraya yükselirken;...

Türkiye'de UKOME Genel Kurulu'nda bugün çıkan karar sonrası toplu ulaşıma zam geldi. UKOME Genel Kurulu'nda alınan karar sonrası Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Zam sonrası tam ücret 20 liraya yükselirken; emekli ve öğretmenler için 19 lira ve öğrenciler için 10 lira kredi kartıyla biniş ücreti de 25 liraya yükseldi.

Antalya'da ulaşım esnafının da zam talebi sonrası toplanan UKOME Genel Kurulu'nda toplu ulaşım ücretlerine yüzde 33 zam yapılması kararı alındı. Buna göre, kent içi ulaşımda yeni ücret tarifesi uygulanacak. Tam ücret 20 TL olarak belirlenirken, öğrenciler için ücret 10 TL, öğretmenler ve emekliler için 19 TL, kredi kartı ile binişlerde ise ücret 25 TL olarak güncellendi.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan tarafından gelen habere göre son zamanlarda da yakıt fiyatlarının artması sonrası da zamlı ücret taleplerinde de bulundukları ifade edildi. Arslan, UKOME'de taleplerinin de tam olarak karşılanmadığını fakat yapılan zammın da dağıtılan maliyetin bir kısmını da karşılamaya yetmediği ifade edildi.

Günlük ortalam yakıt tüketiminin giderek arttığını ifade eden Arslan'da bu durumdan olumsuz etkilendiklerini ifade etti. Yeni ücret tarifesinin de ne zaman uygulanacağıyla ilgili de henüz karar alınmadığını belirtti.