TÜVTÜRK'ten açıklama geldi! Herkesten alınan o ücretler tek işlemle İADE edilecek

TÜVTÜRK'ten açıklama geldi! Herkesten alınan o ücretler tek işlemle İADE edilecek
Türkiye'de otomobillerinin de belirli periyodik aralıklarla muayene edilmesi zorunlu olurken bu muayeneler de yetkili kurum olan TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilmektedir. Milyonlarca araç sahibini de ilgilendiren önemli gelişmeler...

Türkiye'de otomobillerinin de belirli periyodik aralıklarla muayene edilmesi zorunlu olurken bu muayeneler de yetkili kurum olan TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilmektedir. Milyonlarca araç sahibini de ilgilendiren önemli gelişmeler meydana gelirken TÜVTÜRK, trafiğe kayıtlı tüm araçlar için de önemli bir adım attı.

Artık TÜVTÜRK muayene sürecinde de bir döneme son verirken mahkeme de TÜVTÜRK'ün milyonlarca aracın da muayene süreçlerini etkileyen önemli bir kararına da imzasını attı. Bundan böyle de araç sahipleri artık bu ücreti de ödemek zorunda kalmayacak. Üstelik TÜVTÜRK daha öncesinde de tahsil ettiği ücretleri de araç sahiplerine iade edecek.

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nda muayene yaptıran ve kredi kartıyla ödeme yapan vatandaşlardan alınan komisyon ücreti, mahkeme kararıyla haksız bulundu. Tüketici mahkemesinin verdiği karar, komisyon ödemelerinin geri iade edileceğini açıkladı.

ARAÇ SAHİPLERİ ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİL

Trabzon'da yaşayan Ö. A. adlı kişi 2022 yılında aracın muayenesini yaptırmak için gittiği araç muayene istasyonunda da banka kartıyla yaptığı ödemede de kendisinden 12,41 TL'lik komisyon ücreti alınması durumunu da Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı.

Mahkeme, Altuntaş'ı haklı bulurken 12,41 TL'lik komisyon ücretinin de tüm masraflar dahil edilerek 131 TL olarak ödenmesine de karar verdi. Bu karar, emsal nitelikte olduğundan, benzer durumdan şikayetçi olanlar hızlı bir şekilde zararlarını tazmin etme hakkına sahip olacaklar.

Altuntaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise araç muayene ücretini ödemek adına yanında nakit para olmaması sebebiyle banka kartıyla ödeme yaptığını ifade etti. Muayene istasyonunda da kendisinden komisyon ücreti alındığını ifade eden Altuntaş, "Geçen yılın Nisan ayında aracımızın muayenesini yaptırdık. Ödemeyi nakit istediler ancak yanımda nakit yoktu. Bu durumda farkındalık oluşturmak için başvurdum." dedi.

TÜVTÜRK O ÜCRETİ İADE EDECEK

Maaş kartıyla yani banka kartıyla ödeme yapıldığında komisyon alınması durumuyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Altuntaş, "Komisyon ücretinin sebebini sorduğumuzda, bize yasal bir dayanak sunmak zorunda olmadıklarını belirttiler.

Mecburen 12,41 TL'lik komisyon ücretini ödedik. Ardından mahkemeye başvurdum, bu tabii ki zorlu bir süreçti. Ancak mahkemede haklı olduğumuz ortaya çıktı. Sonuç olarak, alınan 12,41 TL'lik komisyon ücretinin bize iadesi yapılacak. Bu nedenle, bilgilendirme amacıyla ve farkındalık oluşturmak için böyle bir adım attım" şeklinde konuştu.