Twitter'ın kurucusu açıkladı! O tarihte BTC 1 milyon dolar olacak

Twitter'ın kurucusu açıkladı! O tarihte BTC 1 milyon dolar olacak
Türkiye'de bitcoin ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Gelen açıklamalara göre de 2023 yılında dünyanın da en büyük kripto parasının ne olacağına da dair değerlendirmelere yer verildi.Kripto paralar son dönemlerde piyasalara...

Türkiye'de bitcoin ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Gelen açıklamalara göre de 2023 yılında dünyanın da en büyük kripto parasının ne olacağına da dair değerlendirmelere yer verildi.

Kripto paralar son dönemlerde piyasalara damgasını vurarken 2024 yılında da en fazla yükselen yatırım araçlarından olan kripto paralarda ise son günlerde yatay ve sonra aşağı doğru seyir de başladı. Bitcoin geçen sene bugün 27 bin dolar olurken TL karşılığı ise 540 bin TL olmuştu. Bugünlerde ise 60 bin 486 dolar ve 1 milyon 951 bin TL seviyelerine kadar gelmiş durumda.

Son 1 yıl içerisinde de dolar bazında 2 kattan fazla yükselen BTC, TL bazında 1 yılda yüzde 261 oranında yükselirken yaşanan yükselişte birçok kişiyi zengin ederken dönem dönem yaşanılan sert düşüşler de bazı yatırımcılara büyük paralar kaybettirdi. Geçtiğimiz gün bir yatırımcı bir gecede tüm parasını da kaybetmesi sonrası intihar etmişti.

TWİTTER KURUCUSUNDAN TAHMİN

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey yaptığı açıklama da flaş tahminde bulundu. Bitcoin'in 2030 yılında 1 milyon dolar olacağını ifade ederken Dorsey yaptığı açıklamada, "Bitcoin'in fiyatı, 2030'da 1 milyon doları geçecek" ifadelerini kullandı.

KRİPTO PİYASALARINDA SON DURUM

Piyasalardan gelen son veriler doğrultusunda 1 Bitcoin fiyatı şu sıralar 60 bin 554 dolar seviyesinde seyrediyor.

Ethereum fiyatı 2 bin 899 dolar seviyesine kadar geriledi.

Solana 146 dolar seviyesinde seyrederken XRP 0.50 dolar oldu.

JACK DORSEY KİMDİR?

Jack Patrick Dorsey, Amerikalı yazılım mimarı ve iş insanı. Birçok kişi tarafından Twitter ve bir mobil ödeme şirketi olan Square'un kurucusu kimliği ile tanınır. 2008'de MIT Technology Review tarafından "35 yaşın altındaki en yenilikçi 35 kişi"den biri seçildi.