Ünlü ekonomist 15 bin seviyesine gidiyor diyerek açıkladı! 1 yatıran 15 alacak

Ünlü ekonomist 15 bin seviyesine gidiyor diyerek açıkladı! 1 yatıran 15 alacak
Türkiye'de yaptığı ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken önemli uzmanlar arasında yer alan Atilla Yeşilada yatırımcılar ada rekor kıracak bir yatırım aracı açıklamasını da yaptı. Milyonlarca vatandaş tarafından da belirli...

Türkiye'de yaptığı ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken önemli uzmanlar arasında yer alan Atilla Yeşilada yatırımcılar ada rekor kıracak bir yatırım aracı açıklamasını da yaptı. Milyonlarca vatandaş tarafından da belirli bir miktar parasını;  zaman, emek veya kaynakların belirli bir getiri sağlamak hedefiyle yatırım yapar.

Bunun içerisinde de gelecekte daha fazla kazanç elde etme ya da varlıklarını da koruma amacı içerisinde kendilerini görmektedirler. Yatırım yaparken de uzman isimlerin görüşleri merak edilirken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada yatırımcılara borsa uyarısında bulunarak tarihi rekoru açıkladı.

HİSSE SENETLERİNE DÖNÜŞ HIZLANDI

Son dönemlerde de pek çok yatırımcı tarafından da TL varlıklara yatırıma dönüş yapılırken politika faizinin de yüzde 50'yi bulmasından sonra da yükselişlerin olduğu da aktarıldı. Bu noktada da TL'de ki mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar gelirken Borsa İstanbul’daki hisselere de son zamanlarda ilgili de arttı. Öyle ki borsa 10 bin rekorunu kırdı.

Türk Lirası'nda hisse senetlerinde de artışlar gözle görülmeye başlanırken yabancı yatırımcının da ilgisinin borsada olduğu görülürken bu şirketin sermayesine dek arşılık gelen bölümleri de temsil eden kıymetli evrak olarak da hisse senetleri biliniyor.

15 BİN SEVİYESİNE EMİN ADIMLARLA

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada son dönemde hisseler de yaşanan artış sonrası da borsa da rekor tazelediği ifadesinde bulundu.

Yeşilada, “Türkiye gri listeden çıktıktan sonra sıcak para akımları sürecek. Hisse yatırımcıların ilgisi de son dönemde arttığını görüyoruz. Bu da borsaya bayağı bir para gireceği düşüncesini destekliyor. Borsa 12 bin dolar değeri olması gerekirken, yavaş yavaş yıl sonu 15 bine doğru gittiğini de görüyoruz” dedi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber yatırım tavsiyesi içermez.