Ünlü ekonomist açıkladı: cebinde dolar parası olanlar o tarihi bekleyin

Ünlü ekonomist açıkladı: cebinde dolar parası olanlar o tarihi bekleyin
Türkiye'de ünlü ekonomistler tarafından her gün ekonomi ve piyasa yorumları gelmeye devam ediyor. Buna göre de yatırımcılar elinde ki paraları güvenli limana yatırmak adına araştırmalarını sürdürürken geçen yılın da en...

Türkiye'de ünlü ekonomistler tarafından her gün ekonomi ve piyasa yorumları gelmeye devam ediyor. Buna göre de yatırımcılar elinde ki paraları güvenli limana yatırmak adına araştırmalarını sürdürürken geçen yılın da en çok kazandıran yatırım aracı da gram altın oldu. Vatandaşlar en güvenli yatırım aracı olarak altını görmeye devam ederken kimi vatandaş borsaya yatırım yaparken kimileri de tercihlerini dövizden yana kullanıyor.

Birçok ekonomistte doların yatırım aracı olarak görmezken yatırımcılara da uyarılar yapıyor. Döviz Türkiye'de pandemi döneminden bu yana da büyük artış gösterirken erkenden dolara yatıran vatandaşlar da büyük kazanmasına da sebep olmuştu. Ekonomi yönetiminde de alınan yanlış kararlar da koronavirüs salgını ve Ukrayna – Rusya savaşı doların büyük artışına yol açtı.

Güncel kurda da 1 dolar 31 TL bandında yer alırken yatırımcılar da tedirginliklerini paylaşıyor. Dolara dair önemli açıklamalar da, Ekonomi uzmanı Tuğba Özay’dan geldi.

DOLAR YIL SONU NE KADAR OLACAK?

Yeniçağ Gazetesi’nden Büşra Kapan’ın haberine göre Özay, dolar kuruna ilişkin yorumlarda bulundu. Ekonomist Özay, kesin bir rakamla tahmin etmek yerine, OVP'deki tahminlere göre referans veriyor.

Özay’a göre de 2024 yılının başından itibaren de 31,34 seviyesinde seyreden kurun da OVP tahminlerine de ulaşabilmesi adına da yıl sonunda 42 seviyelerine kadar da ulaşması gerektiğini açıkladı.

NOT: Bu haber yatırım tavsiyesi içermez.

13 MAYIS 2024 PİYASA YORUMLARI

Dolar/TL paribetesi de yeni haftaya bugün 32,23 civarında başladı. Euro/TL ise son dönemlerde düşüşlerini sürdürerek 34,74 civarında alıcı buluyor. Nisan ayında dolar karşısında yüzde 0,04 ile sınırlı değer kazanan Türk Lirası, mayıs ayında yatay seyrini sürdürüyor.